Politerno > Україна і світ > У Росії закінчуються свіжі боєприпаси, і, можливо, їй доведеться використовувати снаряди 40-річної давності

У Росії закінчуються свіжі боєприпаси, і, можливо, їй доведеться використовувати снаряди 40-річної давності

  • 14 Грудня, 2022
  • 454 Переглядів
  • 0

У Росії не вистачає боєприпасів, оскільки її вторгнення в Україну наближається до позначки в один рік, і незабаром вона може бути змушена використовувати старіші, ненадійні ракети та артилерійські снаряди – деякі з них виготовлені десятиліття тому, за словами високопоставленого американського військового чиновника.

Нові боєприпаси, які Пентагон називає «повністю придатними», можуть бути використані до початку наступного року, оскільки війна триває, незважаючи на зимову погоду, сказав чиновник, який поінформував пресу в понеділок на умовах анонімності. Здається, що Росії також не вистачає високоточних боєприпасів, пише Military.com.

Москві доводиться більше покладатися на старі ракети та снаряди, які можуть збільшити ризики для її власних військ і залишити боєприпаси, що не розірвалися, розкиданими по Україні, або знайти спосіб поповнити нові запаси, незважаючи на міжнародні санкції, спрямовані на припинення її військових зусиль.

«Отже, це, по суті, ставить російські сили в позицію, щоб зробити вибір щодо того, які ризики вони готові прийняти з точки зору підвищеної кількості відмов, непередбачуваної продуктивності та чи вимагатимуть ці погіршені умови [старіших боєприпасів] будь-якого типу. реконструкції, яка, звісно, ​​потребує певної експертизи та часу», – зазначив чиновник.

Раніше цього місяця Авріл Хейнс, директор національної розвідки, заявила на зборах офіційних осіб США в Каліфорнії, що Росія витрачає боєприпаси «справді надзвичайною» швидкістю та швидше, ніж її власна оборонна промисловість може їх замінити, повідомляє NBC News. .

Навіть на початку війни, коли президент Росії Володимир Путін 24 лютого віддав наказ про вторгнення, його війська іноді використовували застарілі ракети та снаряди, незважаючи на ризикованість боєприпасів, створених аж 40 років тому.

Зношені боєприпаси можуть поранити або вбити військових, які ними стріляють. «Ви завантажуєте боєприпаси, схрещуєте пальці і сподіваєтесь, що вони не вибухнуть, або вибухнуть, коли вони впадуть», — сказав чиновник.

Але боєприпаси, які не розірвалися, також можуть забруднювати поля битв ще довго після закінчення війни та загрожувати наступним поколінням цивільних осіб.

За даними Державного департаменту, багато тихоокеанських острівних держав досі борються з нерозірваними боєприпасами, скинутими під час Другої світової війни. В Афганістані, одній з найбільш постраждалих від війни країн у світі, за оцінками, понад 20 000 людей були поранені або вбиті внаслідок нерозірваних боєприпасів між 2001 і 2018 роками, згідно з дослідженням проекту Costs of War Університету Брауна.

Зрештою, росіяни, швидше за все, намагатимуться поповнити свої запаси нових боєприпасів за рахунок внутрішнього виробництва, відновлення старих запасів та іноземних постачальників, сказав чиновник. «Ось чому не дивно, що вони звертаються до таких країн, як Іран і Північна Корея, щоб спробувати отримати більш надійні боєприпаси».

Докази з поля бою показують, що Росія вже покладалася на безпілотники іранського виробництва. Лише 10 грудня українці повідомили, що російські сили здійснили 15 окремих атак на три міста з використанням безпілотників, повідомляє Інститут вивчення війни.

Але США попередили країни, які можуть розглядати можливість торгівлі з Росією, що вони також можуть потрапити під санкції. Десятки країн запровадили санкції проти Москви, а близько 1000 транснаціональних компаній оголосили, що скоротять діяльність у Росії через її вторгнення, створюючи величезний тиск на її економіку.

Тим часом витрати Росії на оборону зросли на 40% у перші місяці війни, повідомляє Reuters, і Путін планує збільшити витрати на 43% у наступному році, повідомляє Bloomberg News.

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо заявив у жовтні, що його відомство випустило «вказівки, в яких пояснюється, що ми бажаємо і можемо застосовувати санкції проти людей, компаній або країн, які постачають боєприпаси Росії або підтримують російський військово-промисловий комплекс».

Існуючі санкції підірвали здатність Росії виробляти зброю та замінювати знищену в Україні, а також заблокували їй отримання мікроелектроніки, необхідної її військово-промисловому комплексу, повідомляє Міністерство фінансів.

Крім нестачі боєприпасів, Росія зіткнулася з цілою низкою проблем, включаючи збої в матеріально-технічному забезпеченні, низький моральний дух і високу кількість втрат після майже 10 місяців боїв в Україні.

Путін віддав наказ про вторгнення з надією швидко захопити столицю Київ і демонтувати незалежний демократичний уряд на чолі з президентом України Володимиром Зеленським, який отримав історичну підтримку від країн усього світу.

Як регулярно зазначають офіційні особи США, нічого з цього не було досягнуто, хоча інтенсивні бої тривають на тлі значних перемог України в східній частині країни.

Міністр оборони Ллойд Остін заявив, що Україна, ймовірно, утримає перевагу над Росією цієї зими через труднощі Москви з постачанням військ і низький моральний дух, який, ймовірно, підвищиться, оскільки вона почала змушувати ветеранів повертатися до служби для продовження війни.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що в Україні наразі вже налагоджено промислове виробництво снарядів 152 мм та 155 мм калібрів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE