Politerno > Україна і світ > Вірменія не є союзником Росії у війні проти України, – Пашинян

Вірменія не є союзником Росії у війні проти України, – Пашинян

  • 2 Червня, 2023
  • 640 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не є союзником Росії у її війні проти України.

Про це він сказав в інтерв’ю чеському телеканалу CNN Prima News ще під час візиту до Чехії 4 травня, але воно було опубліковане лише в середу й викладене самим Пашиняном у четвер у Facebook.

“Про це ніколи не говорилося вголос, але я думаю, що це видно: у війні з Україною ми не союзник Росії. І наше почуття від цієї війни, від цього конфлікту – занепокоєння, тому що це безпосередньо впливає на всі наші відносини”, – цитує прем’єра Вірменії “Радіо Азатутюн”.

За його словами, тоді як на Заході Єреван вважають союзником Москви, сама Москва дотримується іншої думки, і “виходить, що ми нікому не союзник у цій ситуації, а отже, вразливі”.

“Здається, що є спосіб лавірувати між усіма цими зіткненнями, але також правда в тому, що чим складнішою стає ситуація, тим більше звужується можливість лавірування. Ми лавіруємо не тому, що ми не маємо думки щодо ситуації, а тому, що в нас, на жаль, надто багато турбот, що не дає змоги нам бути більш залученими до розв’язання інших турбот”, – зазначив Пашинян.

Зазначимо, що в останні місяці відносини Росії та Вірменії погіршились через позицію першої щодо Нагірно-Карабаського конфлікту.

Вірменський прем’єр звинувачував керовану Росією Організацію Договору колективної безпеки у фактичній бездіяльності через агресію Азербайджану та публічно допускав вихід із неї.

Крім того, нещодавно Пашинян визнав, що його країна не може дозволити собі потрапити під санкції через співпрацю з РФ, на тлі намірів ЄС запровадити обмеження проти третіх країн, які допомагають Росії з торгівлею.

Нагадаємо, клінінгові компанії з орбіти російського бізнесмена Едуарда Апсіта, якого пов’язують з ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним, багато років поспіль прибирають стратегічні об’єкти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE