Politerno > Україна і світ > Парламент схвалив збільшення відпусток військовим

Парламент схвалив збільшення відпусток військовим

  • 10 Червня, 2023
  • 550 Переглядів
  • 0

На засіданні Верховної Ради у суботу ухвалено законопроєкт щодо збільшення відпусток військовим.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

“Рада підтримала #9378 щодо відпусток військовим.

Згідно з ним, військовим надається відпустка 30 днів + 10 днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин.

Відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців”, – зазначив нардеп.

“За” ухвалення законопроєкту в цілому проголосували 270 депутатів.

Нардеп додав, що прийнятий законопроєкт є частиною законопроекту #9342, що стосувався виплат військовим, але його розгляд затягується до липня.

“До другого читання у основному законопроекті (#9342) була також норма про відпустку курсантів (20 днів літня +10 днів зимова), але цих норм в прийнятому сьогодні #9378 немає”, – пояснив Железняк.

Нардеп Роман Костенко у коментарі УП зазначив, що спочатку під час дії воєнного стану відпустка взагалі не передбачалася.

“Це ми вже минулого року прийняли, що командир може надавати 10 діб відпустки. Це необов’язково, може й не надавати. А зараз збільшили до 30-ти”, – сказав він.

У березні омбудсмен пояснював, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надавати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин. Кожна з них могла тривати не більше 10 днів. Частина щорічної основної відпустки могла бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Нагадаємо, станом на 12:00 10 червня внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на Херсонщині підтоплено 47 населених пунктів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE