Politerno > Україна і світ > “Я б не звертав особливої ​​уваги на те, що він сказав”: Данілов відкидає критику Києва Беном Воллесом

“Я б не звертав особливої ​​уваги на те, що він сказав”: Данілов відкидає критику Києва Беном Воллесом

  • 14 Липня, 2023
  • 536 Переглядів
  • 0
Данілов і Зеленський РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов відкинув критику Києва з боку міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, припустивши, що Воллес неправильно висловився через надлишок емоцій.

«Я б не звертав особливої ​​уваги на те, що він сказав», — сказав Guardian у четвер у Києві секретар Ради безпеки України Олексій Данілов. «Кожен може щось сказати, коли він емоційний, а потім пошкодувати про це… Я точно знаю, що це не його справжня позиція».

Уоллес розкритикував Україну на полях саміту НАТО у Вільнюсі за те, що вона ставиться до західних союзників «як до Amazon» (найбільша у світі за обігом компанія, що продає товари та послуги через Інтернет – ред.), надаючи списки необхідної зброї та за недостатню вдячність за військову допомогу від Заходу. «Подобається нам це чи ні, але люди хочуть бачити трохи вдячності», — сказав Воллес.

Ці зауваження викликали здивування та збентеження в Києві, оскільки вони, здавалося, суперечили більшості заяв британського уряду, які пропонували однозначну підтримку Україні, а Воллеса вважали одним із найбільших поборників Києва серед західних політиків.

Схоже, що ця критика була відповіддю на спалах роздратування з боку президента України Володимира Зеленського через те, що НАТО не домовилося про конкретні терміни запрошення України приєднатися до альянсу до саміту у Вільнюсі цього тижня.

Зеленський, виступаючи у Вільнюсі в середу, сказав: «Я не знаю, що він має на увазі, як інакше ми повинні бути вдячні. Нехай напише мені… Може, вранці ми прокинемося і особисто подякуємо міністру».

У четвер Данілов хотів відійти від суперечки, зобразивши слова Воллеса як поодинокий необачний випад, а не як ознаку втоми, яка закрадається серед союзників України. Він наголосив, що Україна завжди була вдячна за підтримку Заходу. «Ми б хотіли більше, але ми вдячні за те, що вже маємо», — сказав він.

Виступаючи зі свого офісу в укріпленому комплексі урядових будівель, з великим екраном на одній стіні, на якому демонструвалися детальні карти російських ракетних ударів по Україні за останні місяці, Данілов виділив британську підтримку України, порівнюючи її з деякими іншими країнами.

«Якби всі так допомагали нам, як допомагає нам Британія, у нас була б зовсім інша ситуація», — сказав він.

«Зокрема завдяки Британії ми змогли витримати перший період війни, а також Сполученим Штатам. Першим, з ким наш президент спілкувався на початку війни, був Борис [Джонсон]. У мене все ще зберігається цей історичний запис», – продовжив він.

Незважаючи на те, що Зеленський приїхав до Вільнюса, збентежений через відсутність твердих зобов’язань щодо НАТО, пізніше він змінив риторику та прагнув зобразити саміт, як перемогу для України, особливо відзначаючи обіцянку підтримки з боку G7.

Країни Великої сімки пообіцяли «непохитну відданість стратегічній меті створення вільної, незалежної, демократичної та суверенної України» та заявили, що кожна країна зосередиться на двосторонній підтримці, щоб сприяти посиленню військового потенціалу України..

Як повідомлялося, в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що хоче, щоб члени НАТО надали інформацію щодо українських корупціонерів, які приховують статки у банках цих країн.

Нагадаємо, суддя Донецького окружного адміністративного суду Людмила Арестова, згідно із витягом з автоматизованої системи “Роспаспорт”, є громадянкою РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE