Politerno > Україна і світ > Буданов: “Якби був підірваний Чонгар, російська армія не змогла б наступати так швидко”

Буданов: “Якби був підірваний Чонгар, російська армія не змогла б наступати так швидко”

  • 1 Вересня, 2023
  • 550 Переглядів
  • 0

Очільник ГУР МО Кирило Буданов визнав, що в разі підриву переходу на Чонгарі російська армія не змогла би так швидко наступати на початку повномасштабного вторгнення з окупованого Криму.

Про це він сказав в інтерв’ю Крим.Реалії.

“Я можу вам сказати виключно суб’єктивну думку. Якщо б були підірвані переходи, і трошки інакше розвивалися в інші години, зрозуміло, російська армія не могла б з такою швидкістю рухатись. Це абсолютно, як то кажуть, аксіома. Якщо в тебе нема дороги, то ти маєш якось її прокладати, робити понтонні переправи, налагодити мости. Проводити повітряні операції і так далі”, – сказав він.

При цьому Буданов зазначив, що такі розмови, на його думку, є умоглядними.

“Але це розмови, вибачте мені, з серії “якби бабушка щось там мала, чи була б вона дідушкою”. Ну, це туди кудись”, – каже очільник ГУР.

Він також наголосив, що розвідка за чотири місяці до початку повномасштабного вторгнення Росії мала дані про те, як саме розвиватиметься російський наступ.

“Ми тоді публічно показали за скільки? За чотири місяці до початку, як все буде відбуватися. Звідки, куди хто як піде. Навіть з номерами військових частин”, – каже Буданов.

На питання журналістки про те, чи була використана ця інформація, він відповів так: “Я відповідаю за противника. Це моя робота згідно моїх повноважень. Я маю знати все про противника, орієнтуватися в ньому, знати його плани й задуми, що в нього відбувається. Знати, розуміти й проводити дії проти нього, і так далі. Наші сили – це не до мене”.

Чонгар – півострів у північній частині затоки Сиваш-Азовського моря. Він з’єднаний з Кримськоми півостровом численними мостами та насипними дамбами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE