Politerno > Україна і світ > Берлінська: Зеленський має створити інженерну Ставку і залучити виробників дронів

Берлінська: Зеленський має створити інженерну Ставку і залучити виробників дронів

  • 7 Грудня, 2023
  • 496 Переглядів
  • 0

Волонтерка Марія Берлінська вважає, що президент Володимир Зеленський має створити інженерну Ставку верховного головнокомандувача та залучити до участі у ній провідних українських виробників дронів.

Про це ветеранка російсько-української війни, керівниця волонтерського проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas та директорка Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська заявила в інтервʼю “Українській правді”.

“Я не бачу іншого виходу, ніж те, щоб президент взяв під особистий контроль розвиток військових технологій у країні. 

Я спілкувалась із більшістю виробників. Вони готові працювати, якщо у них буде чітке розуміння потреби для держави, для фронту. Ніхто не буде за це просити ніяких грошей, бо всі розуміють, для чого це. 

Ми готові допомогти поспілкуватися з виробниками, сформувати ці команди, сформувати конкретні технічні задачі, і тільки таким чином ми можемо говорити про якийсь паритет (з Росією на полі бою – УП)“.

Через відсутність чіткої державної політики щодо розвитку аеророзвідувальної галузі Україна наразі, за словами Берлінської, опинилась “навіть не у патові ситуації, а в моменті програшу”, коли Росія має технологічну перевагу у цій сфері.

Нагадаємо, попри прямі заклики Єврокомісії та послів G7 скасувати «поправки Лозового» правоохоронний комітет Верховної Ради під керівництвом «слуги народу» Сергія Іонушаса на засіданні 6 грудня ухвалив редакцію законопроєкту про реформу САП, яка дозволяє надалі безперешкодно закривати справи ТОП- корупції через маніпуляції зі строками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE