Politerno > Україна і світ > У повітряному просторі Польщі 3 хвилини маневрувала російська ракета

У повітряному просторі Польщі 3 хвилини маневрувала російська ракета

  • 29 Грудня, 2023
  • 1027 Переглядів
  • 0

Начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Вєслав Кукула заявив, що повітряний простір Польщі 29 грудня близько 07:00 ранку за місцевим часом порушила російська ракета.

Про це повідомив Вєслав Кукула на брифінгу після засідання Бюро національної безпеки Польщі, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF FM.

Пряма мова: “Усе вказує на те, що російська ракета вторглася в повітряний простір Польщі. Ми маємо підтвердження цього на національному та союзницькому радарах”.

Раніше “Polsat News” із посиланням на джерела повідомив, що, найімовірніше, в польський повітряний простір влетіла російська крилата ракета Х-22 або Х-101, яка потім знову залетіла в Україну й була збита протиповітряною обороною.

Президент Польщі Анджей Дуда скликав на 13:00 засідання Бюро національної безпеки після того, як стало відомо, що на польську територію з України залетів невідомий об’єкт.

Літаючий об’єкт, що рухався з величезною швидкістю, спостерігали жителі гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

За словами оперативного командувача Війська Польського генерала Мацея Кліща, остання ніч "була важкою" для України й "напруженою для всіх елементів польської системи протиповітряної оборони".

Він додав, що весь шлях польоту об'єкта над польською територією відстежувався радіолокаційними системами.

Порушення повітряного простору тривало близько трьох хвилин, об’єкт залетів на 40 кілометрів углиб польської території, пояснив генерал.

"У зв'язку з маневрами, які вона здійснювала, і її вильотом з польського повітряного простору, я, як Оперативний командувач, не ухвалював жодних рішень щодо цього об'єкта", - додав Кліщ.

Ракета потім повернулася в повітряний простір України.

Цього разу інцидент стався на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні. В ніч на 29 грудня Росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань просить зняти з посади голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Романа Ігнатова. Він сам називає це тиском.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE