Politerno > Україна і світ > У справі Гринкевичів хочуть арешту нерухомості художниці Морозюк

У справі Гринкевичів хочуть арешту нерухомості художниці Морозюк

  • 12 Лютого, 2024
  • 387 Переглядів
  • 0

На майно львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, членів його родини, а також двох співучасників шахрайської схеми накладено арешт, а питання про накладення арешту на нерухомість колишньої нареченої Романа Гринкевича Соні Морозюк ще розглядається. 

Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР), яке не називає імен фігурантів.

“Наразі, у кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини – дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств. Також ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена та ще одного співучасника”, – зазначили у ДБР.

ДБР нагадує, що п’ятьом особам у середині січня 2024 року були повідомлені підозри у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). 

“Злочинні дії було кваліфіковано як шахрайство, адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових. У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою”, – наголошує відомство.

Кваліфікація злочинів, вчинених учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася.

Працівники ДБР продовжують вживати усіх необхідних процесуальних заходів та документують всі незаконні дії членів злочинної організації.

Художниця Соня Морозюк 17 січня повідомила, що вона розірвала заручини і не виходитиме заміж за сина фігуранта корупційного скандалу Романа Гринкевича. 

Із приводу майна Морозюк заявляла, що дві квартири влітку 2022 року їй допоміг купити батько, а з Романом Гринкевичем вона познайомилася майже через рік після цих покупок. За словами художниці, приміщення під галерею-студію у Києві вартістю 4,6 мільйона гривень вона придбала сама.

Нагадаємо, експрезидент США Дональд Трамп згадав, як він перебуваючи на посаді погрожував “заохотити Росію” напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс захищатиме всіх своїх союзників у разі нападу та розкритикував заяви, які ставлять це під сумнів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE