Politerno > Україна і світ > В ЗСУ готують масштабний аудит, бо виявилося, що чимало військових досі не були на фронті

В ЗСУ готують масштабний аудит, бо виявилося, що чимало військових досі не були на фронті

  • 22 Лютого, 2024
  • 2187 Переглядів
  • 0

Багато з військовослужбовців досі не були на фронті. Тож зараз керівництво ЗСУ готує масштабний аудит, щоб з’ясувати, скільки ж саме бійців насправді потребують ротації.

За даними УП, про це йшлося на зустрічі президента Володимира Зеленського з депутатами фракції “Слуга народу”. На ній також говорили зокрема про підтримку євроінтеграційних законопроєктів, політичне майбутнє та ситуацію на фронті.

Президент повідомив, що Україна має значні успіхи у морі, а на деяких ділянках фронту переходить до оборони.

“Щодо мобілізації, то президент повідомив, що Сирський готує зараз великий аудит по людях, хто де знаходиться, бо виявилося, що багато з тих, хто мав би бути на фронті, на ньому не був. От коли буде аудит – чіткіше зрозуміємо реальний стан справ, а ви, мовляв, поки працюйте з самим законом у Раді”, – зазначив співрозмовник УП.

Серед іншого президент говорив про важливість безпекових угод з іншими країнами, та висловив надію, що США зможуть проголосувати за допомогу Україні.

Щодо відносин з поляками президент нагадав про свою ідею відправити уряд до кордону, пояснював, що важливо зберегти відносини з Польщею. Зеленський пояснював, що на нинішню позицію польської влади серйозно впливають майбутні місцеві вибори. Також конфлікт намагається активно підігрівати РФ.

Серед іншого лунало запитання від депутатів щодо можливих загроз легітимності президента, адже в травні цього року минає 5 років з обрання Зеленського на посаду.

На це Зеленський відповів, що має інформацію про підготовку росіянами інформаційних провокаційних кампаній. При цьому запевнив, що партнери України підтримують позицію української влади щодо легітимності та неможливості проведення виборів.

Читайте також: У 3-ій ОШБр кажуть, що більша частина військ вийшла з Авдіївки, “системного” потрапляння в полон немає

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE