Politerno > Україна і світ > Єврокомісар повідомив, коли міжнародний трибунал буде готовий судити Путіна за злочини в Україні

Єврокомісар повідомив, коли міжнародний трибунал буде готовий судити Путіна за злочини в Україні

  • 5 Квітня, 2024
  • 390 Переглядів
  • 0

Спецтрибунал для російського диктатора Володимира Путіна та владної верхівки Росії з великою ймовірністю буде створено до кінця 2024 року.

Про це заявив єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє РБК-Україна з посиланням DW.

За його словами, наразі розглядається два основні варіанти щодо трибуналу: міжнародний трибунал на основі багатосторонньої угоди або спрощене рішення – на основі двосторонньої угоди між Україною та Радою Європи.

“Крім того, у ЄС було створено нову систему передачі судочинства. Так, якщо в Україні триває кримінальний процес, зокрема щодо злочину агресії, то його можна перенести до такого спецтрибуналу”, – заявив Рейндерс.

Також відомо, що Нідерланди запропонували провести спецтрибунал у Гаазі.

Спецтрибунал над РФ за агресію проти України

Нагадаємо, що десятки країн входять до групи, яка працює над створенням спеціального трибуналу для залучення РФ за скоєні злочини в Україні.

Як раніше заявляв член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, такий міжнародний спеціальний трибунал може запрацювати вже у 2024 році.

Тим часом генеральний прокурор Латвії Юріс Стуканс заявив про те, що спецтрибунал для РФ “можна створити вже завтра”, але для цього потрібне бажання.

Читайте також: Під час спецоперації знищено 6 російських літаків, з яких скидають керовані авіабомби

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE