Politerno > Україна і світ > Окупанти атакували телевежу у Харкові ракетою Х-59, жертв немає. ВІДЕО

Окупанти атакували телевежу у Харкові ракетою Х-59, жертв немає. ВІДЕО

  • 22 Квітня, 2024
  • 191 Переглядів
  • 0

У понеділок Росія вдарила по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові ракетою Х-59. Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що росіяни “частково пошкодили конструкцію” телевізійної вежі.

Про це повідомив Офіс генпрокурора в Telegram.

“За даними слідства, 22 квітня близько 16:30 ЗС РФ завдали ракетного удару по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові.

За попередніми даними, ворог здійснив повітряну атаку ракетою Х-59″, – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Повідомляється, що прокурори та слідчі поліції задокументували наслідки збройної агресії РФ.

За даними місцевих пабліків, було уражену місцеву телебашту.

Ще пізніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що росіяни “частково пошкодили конструкцію” телевізійної вежі в Харкові. У службі зазначили, що наразі тимчасово відсутня трансляція телевізійного сигналу, тривають роботи з відновлення мовлення. Водночас трансляція низки радіостанцій у FM-діапазоні продовжується.

Поліція поділилася фото з місця події.

"Внаслідок атаки росіян на телевізійну вежу в Харкові було частково пошкоджено її конструкцію. За попередніми даними Харківської обласної прокуратури, удар було здійснено ракетою Х-59.

За наявною на цей момент інформацією, постраждалих чи загиблих немає", - зазначили у службі.

Повідомляється, що наразі тимчасово відсутня трансляція телевізійного сигналу, тривають роботи з відновлення мовлення. Водночас трансляція низки радіостанцій у FM-діапазоні продовжується.

Зазначається, що на час ремонтних робіт жителі Харкова та області, які залишилися без цифрового телебачення, можуть отримувати інформацію з ефіру місцевих радіостанцій, користуватися кабельним або онлайн-телебаченням, або отримувати сигнал ТБ через супутникові приймачі.

Наслідки удару по телевежі зафіксували також журналісти "Суспільного".

Нагадаємо, об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня очолить речник Військово-морських сил капітан третього рангу Дмитро Плетенчук, він поєднуватиме обидві посади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE