Politerno > Україна і світ > НАБУ і САП очікують, що запобіжний захід для Насірова оберуть у неділю

НАБУ і САП очікують, що запобіжний захід для Насірова оберуть у неділю

  • 5 Березня, 2017
  • 1498 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро очікує, що Солом’янський райсуд Києва ухвалить рішення з обрання запобіжного заходу для відстороненого голови ДФС Романа Насірова саме у неділю, 5 березня.

Про це йдеться у заяві НАБУ, яку оприлюднено ввечері у неділю.

“Детективи НАБУ та прокурори САП залишатимуться у суді або до поновлення розгляду справи та задоволення клопотання про обрання запобіжного заходу, або до завершення терміну тримання під вартою, який спливає 5 березня о 23:00”, – йдеться у заяві.

В НАБУ нагадали, що під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу суд зобов’язаний забезпечити наявність чергового судді на випадок заявлення клопотання про відвід судді, який слухає справу. “Солом’янський райсуд досі не забезпечив цю умову. Офіційного рішення про перенесення судового розгляду, з вказанням дати та часу, до яких оголошено перерву, представники НАБУ та САП досі не отримали”, – заявили у НАБУ.

У Бюро зазначили, що рішення про визначення чергового судді ухвалюється простим наказом про чергування, який голова суду підписує на кожні вихідні. Як відомо, у засіданні Солом’янського суду з обрання запобіжного заходу для Насірова було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровникова.

Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Напередодні запобіжний захід також не було обрано – засідання суду було перенесено на ранок 5 березня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE