Politerno > Україна і світ > Якщо Насірову не обрати запобіжного заходу сьогодні, то він може покинути суд – слідчий

Якщо Насірову не обрати запобіжного заходу сьогодні, то він може покинути суд – слідчий

  • 5 Березня, 2017
  • 1597 Переглядів
  • 0

Якщо протягом 72 годин після затримання відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова йому не обрати запобіжного заходу, то він може вільно покинути судову залу засідань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив прокурор четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов у інтерв’ю журналістам.

“Якщо не встигнути сьогодні обрати запобіжний захід, пан Насіров може встати і просто вийди з зали. Ми не маємо права будь-якого процесуального примусу після того, як сплине граничний строк затримання – 72 години”, –  зазначив Перов.

Він повідомив, що “навіть при складанні нової підозри повторне затримання по одному й тому самому кримінальному провадженню без ухвали слідчого судді відповідно до вимог КПК не допускається”.

Перов нагадав, що САП клопоче про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативною заставою,  котра «на жаль, у таких випадках досі передбачена нашим законодавством, яка співвідноситься з розміром збитків, завданих цим злочином».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE