Politerno > Україна і світ > Група українських розвідників потрапила у полон на Луганщині

Група українських розвідників потрапила у полон на Луганщині

  • 10 Березня, 2017
  • 1574 Переглядів
  • 0

Група українських розвідніків, Які віконувалі завдання на передовій на Луганщині, й 11 лютого НЕ Вийшла на зв’язок, перебуває у полоні бойовіків.

Про це повідоміла прес-служба командування Сил спеціальніх операцій ЗС України.

Згідно з інформацією, 10 березня бойовики так званого МГБ, які контролюють окремі регіони Луганської області (ОРЛО), оприлюднили запис допиту військовослужбовців–розвідників Збройних Сил України.

“На відміну від представників РФ, ми не відмовляємось від своїх хлопців. Як повідомлялось раніше прес-центром штабу АТО, 11 лютого 2017 року був втрачений зв’язок з розвідниками, що виконували завдання в зоні проведення антитерористичній операції на території Луганської області”, – сказано в повідомлені.

«Викладене відео дало змогу переконатися, що наші військовослужбовці живі та перебувають в полоні російсько-терористичних військ», – повідомили у прес-службі.

«Представники спецслужб іншої країни та підконтрольних їй терористичних груп, працюють зі своїми бранцями за звичною схемою. Фізичні тортури та психологічний тиск, психотропні речовини, зневага до особистості є звичними елементами їх діяльності, за допомогою яких бойовики змушують зізнаватись заручників в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення», – зазначає прес-служба відомства.

У командуванні ССО наголосили, що захоплені у полон бійці виконували штатні завдання, які не були пов’язані із підривною діяльністю та не несли загрози мирному населенню.

Зокрема, повідомляється, що українська сторона ініціює звернення до міжнародних правозахисних організацій, СЦКК, СММ ОБСЄ в Україні та інших організацій, громадських та державних діячів з проханням “забезпечити дотримання людського поводження та скоріше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили до рук терористів на підконтрольній ним території Луганської області”.

«Наполягаємо на проведені незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів щодо оцінки та контролю за фізичним та психічним станом воїнів-розвідників ЗС України, які перебувають в заручниках. Окрему діагностику просимо проводити щодо виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників», – заявили у командуванні ССО.

Як повідомлялось, 11 лютого 2017 року був втрачений зв’язок з розвідниками, що виконували завдання в зоні проведення антитерористичній операції на території Луганської області.

«Після встановлення факту відсутності зв’язку, представниками Збройних Сил України було проведено ряд заходів щодо встановлення місцезнаходження своїх військовослужбовців, в тому числі і через можливості російської сторони СЦКК. Проведені заходи результатів не дали», – нагадали у командуванні ССО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE