Politerno > Україна і світ > Луценко: Садовому можуть вручити підозру і відсторонити з посади

Луценко: Садовому можуть вручити підозру і відсторонити з посади

  • 15 Березня, 2017
  • 1661 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що мера Львова Андрія Садового можуть відсторонити від посади у випадку, ящо йому вручать підозру щодо недбалості зі смертельними випадками.

Так Юрій Луценко прокоментував відкриття кримінального провадження стосовно посадовців Львівської міськради, в тому числі і міського голови Андрія Садового в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK.

За словами генпрокурора, два тижні тому у Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу на сміттєзвалищі “Збиранка” біля Грибовичів не було.
“Всі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти із конкуруючих політичних партій підпалили сміттєзвалище експертиза не підтвердила. Це було самозагоряння через недотримання технологій”, – сказав очільник ГПУ.

“Відтак стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такого становища. По-старому це – халатність. Але все обтяжується тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім’ї в праві спитати, хто зі службових осіб Львівської міськради за це відповідає”, – додав Луценко.

“Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього “Хто?”. Я не можу виключати, що ним може бути і міський голова, і його заступники, і інші посадові особи”, – сказав Луценко.

На уточнення про те, чи є у цій справі політичний підтекст, як про це заявляє Андрій Садовий, Луценко відповів: “Мені здається, що проблема зі сміттям виникає не від того, що мер в опозиції чи коаліції. Сміття просто треба утилізовувати, цим треба займатися. Андрій Іванович не перший термін на посаді і навіть не другий”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE