Politerno > Україна і світ > Європарламент закликав Україну про необхідність створення прозорої системи аудиту НАБУ

Європарламент закликав Україну про необхідність створення прозорої системи аудиту НАБУ

  • 16 Березня, 2017
  • 1465 Переглядів
  • 0

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій нагадав Україні про необхідність створення чесної і прозорої системи аудиту НАБУ “без політичного тиску з будь-якого боку”.

Про це йдеться у тексті резолюції, витяг з якої опублікувала в Facebook позафракційний депутат Верховної Ради Вікторія Пташник.

“Європарламент нагадує українській владі про необхідність забезпечити чесний і прозорий аудит НАБУ без політичного тиску з будь-якого боку”, – йдеться в документі.

За словам Пташник, українська та європейська делегації прийняли резолюцію одноголосно.

“Поки в ВРУ протягують залежного аудитора НАБУ ми тут в Страсбурзі прийняли резолюцію, в якій чітко зазначили про необхідність мати незалежного. Одноголосно. Українською та європейською делегаціями. Тож, перед голосуванням, депутати, зважайте на позицію Європарламенту”, – зазначила нардеп.

Як повідомлялося, у четвер, 16 березня, частина членів комітету з питань протидії та запобігання корупції від БПП, НФ та “Відродження” рекомендували на розгляд парламенту дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ – Найджела Брауна, якого вважають людиною президента та його оточення, і Роберта Сторча.

Раніше, 23 лютого, Рада не змогла визначити кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності НАБУ.

Депутати розглядали проект постанови авторства Єгора Соболєва, якою пропонувалося визначити кандидатом до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки НАБУ Роберта Сторча – заступника генерального інспектора департаменту юстиції США.

Однак раптом парламенту запропонували іншу кандидатуру – Найджела Брауна: голова фракції БПП Ігор Гринів запропонував його від імені фракцій “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт”.

Але ані Сторч, ані Браун не здобули необхідної підтримки нардепів у 226 голосів.

Після скандалу з кандидатурами парламент відправив це питання на доопрацювання комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE