Politerno > Україна і світ > Меркель і Трамп домовилися домогтися миру в Україні

Меркель і Трамп домовилися домогтися миру в Україні

  • 17 Березня, 2017
  • 1452 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 17 березня, президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Це були їхні перші офіційні переговори.

На спільній прес-конференції федеральний канцлер заявила, що Німеччина і США мають намір разом працювати, щоб надати нового імпульсу Мінським угодами і домогтися миру в Україні, повідомили “Факты“.

За словами Меркель, нове поліпшення відносин з Росією може статися тільки після того, як українська проблема буде вирішена, і Україна знову стане безпечною і суверенною державою. Мінські угоди, зазначила канцлер, є основою для цього. «Але нам, на жаль, поки не вдалося досягти помітного прогресу», – зазначила канцлер Німеччини.

У свою чергу Дональд Трамп подякував Ангелі Меркель і президенту Франції Франсуа Олланду за їх зусилля в пошуку шляхів вирішення української кризи.

«Ми всі прагнемо до мирного вирішення», – зазначив президент США.

При цьому ні Трамп, ні Меркель не згадали про можливе зняття санкцій проти Росії, введених ЄС і США у відповідь на анексію півострова Крим і підтримку сепаратистів на сході України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE