Politerno > Україна і світ > Садовий заговорив про дострокові парламентські вибори

Садовий заговорив про дострокові парламентські вибори

  • 18 Березня, 2017
  • 1676 Переглядів
  • 0

Мер Львова Андрій Садовий вважає, що політичні центри мають домовитися щодо нового закону про вибори на пропорційній основі і якісно провести легітимні вибори, перед тим оновивши весь склад ЦВК.

Про це він заявив в інтерв’ю ZN.ua, відповідаючи на запитання Сергія Рахманіна про реальність сценарію щодо дострокових парламентських виборів в країні.

Дехто вважає, що позачергові парламентські вибори певною мірою стабілізували б ситуацію. Чи поділяєте ви таку думку?

– Наскільки знаю, такий варіант серйозно розглядається в адміністрації президента. Існує план — восени провести дочасні парламентські та президентські вибори. Тому що президент втрачає довіру і боїться, що за рік йому буде дуже важко думати про наступний термін.

Ви такий сценарій вважаєте реальним?

– Я розказую, які в них є плани. Наскільки це реально, навіть не думаю. У мене є чим займатися.

Усе ж таки, на вашу думку, дострокові вибори змінили б внутрішньополітичну ситуацію на краще чи, навпаки, погрішили?

— Український політикум має усвідомити просту річ: коаліції реально немає. Депутати, політичні центри мають домовитися щодо нового закону про вибори на пропорційній основі і якісно провести легітимні вибори. Перед тим оновивши весь склад ЦВК. Цей парламент не робочий. Депутатів силою зганяють для голосування. Але у нас парламентсько-президентська форма правління. І парламент повинен мати зовсім іншу вагу. Уряд має працювати з парламентом в унісон. Домовилися — прийняли рішення — втілили. А у нас кожне рішення це торги, кожне рішення — якісь підкилимні домовленості. Вся система державної влади — на інтригах.

Наскільки відомо, раніше “Самопоміч” заявляла, що дострокові вибори у Верховну раду не на часі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE