Politerno > Тернопільщина > Тернополяни сказали СберБанку «Game over» (фоторепортаж)

Тернополяни сказали СберБанку «Game over» (фоторепортаж)

  • 18 Березня, 2017
  • 2076 Переглядів
  • 0

Акція протесту сьогодні, 18 березня, пройшла біля «СберБанку» у центрі Тернополя. Таким чином активісти вимагають закриття російської фінансової установи у нашому місті, та в Україні загалом.

Подію висвітило видання “Терен“.

Активісти ГО «Національного корпусу», «Правого сектору» та «Соколу» зібралися на Театральному майдані та колоною пішли до «СберБанку». Там до них приєдналися учасники інших радикальних організацій Тернополя.

– Ми намагаємося закрити цей банк ще з минулого року. Тоді ми подавали на сесії міської та  обласної рад звернення про те, щоб вони ініціювали звернення до Верховної ради, аби заборонити російський бізнес на території Тернопільської області. Але так нічого і не було зроблено, – каже голова ГО «Національний корпус» у Тернополі  Володимир Петришин.

“Протягом більше трьох років війни влада не спромоглася заборонити бізнес окупантів на території Україні. Ведеться торгівля через окуповані території , російські бізнесмени відкривають філії своїх підприємств на нашій землі. Прибутки, отримані через цю діяльність, фінансують армії РФ та сепаратистів на сході України.

[metaslider id=5290]

Зокрема в Україні продовжує працювати філія Сбербанку Росії. Саме тому, сьогодні, 18 березня «Правий Сектор» спільно з ВО «Свобода» та Національним Корпусом провели акцію біля відділення Сбербанку в Тернополі.

Націоналісти вже неодноразово попереджали адміністрацію про можливі акції прямої дії, якщо банк не припинить свою роботу добровільно. Тому активісти обклеїли вікна офісу інформаційними листівками та замурували вхід до нього.
Прийшовши під установу активісти почали розклеювати  на вікнах афіші із надписом «Це банк країни-агресора. Він буде закритий». Розфарбовувати вікна та двері балончиками. Після цього один із активісті виліз на дах банку та написав «game over» просто на вивісці.

– Сьогодні, ми робимо акцію проти бізнесу окупанта тому, що бізнесу тих людей, які воюють проти нас не місце в Україні. Сьогодні ми прийшли до того, що потрібно робити активні дії, – наголосив керівник тернопільського осередку «Правий сектор» Роман Безкостий.
На завершення акції активісти замурували вхід у банк та пообіцяли, якщо установу найближчим часом не закриють, мирними акціями не обійдеться.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE