Politerno > Україна і світ > СБУ про Савченко: Спецслужби РФ використовують її втемну

СБУ про Савченко: Спецслужби РФ використовують її втемну

  • 21 Березня, 2017
  • 1508 Переглядів
  • 0

Коментуючи поїздку народного депутата до терористів радник глави СБУ сказав, що насправді фактично через неї заходять російські спецслужби.

Радник глави СБУ Юрій Тандит заявив, що спецслужби країни-агресора РФ використовують народного депутата Надію Савченко “втемну”. Про це він сказав в ефірі 5 каналу, коментуючи її останню поїздку в окупований Донецьк до терористів, пише Ліга.net

“Багато ще сподіваються, що вона не є ще завербованим агентом РФ, спецслужб Росії, але її використовують втемну – і це факт”, – сказав Тандит.

За його словами, насправді фактично через неї заходять російські спецслужби і намагаються дискредитувати і українську владу, і Україну як державу.

“Є конкретні факти – коли вона туди приїжджала, вона говорила про те, що бореться за звільнення заручників. На жаль, ситуація в даному випадку не покращилася, списки які вона опублікувала, вони як раз нам тільки лише певні труднощі принесли”, – підкреслив Тандит.

Він додав, що її поїздки в Донецьк – провокативні.

Відповідаючи на питання про те, чи буде СБУ ініціювати зняття з Савченко депутатської недоторканності, Тандит сказав: “Ми тільки можемо зібрати матеріали в рамках чинного законодавства передати їх, наприклад, в ГПУ. Ми співпрацюємо з ГПУ, в тому числі в рамках кримінального провадження , яке зібрано і пов’язано злочинами в Донецьку і Луганську. в рамках цього кримінального провадження, в тому числі, її допитували “.

17 березня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Савченко на допиті в Службі безпеки України у справі про її поїздку на тимчасово окуповані території Донбасу відмовилася відповідати на більшість питань.

24 лютого 2017 вона вирушила в Донецьк разом з керівником ГО Офіцерський корпус Володимиром Рубаном, заявивши метою поїздки зустріч з українськими заручниками.

ДНР і ЛНР – терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частину Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

 

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE