Politerno > Тернопільщина > Віктор Овчарук продовжує ганьбити Обласну раду

Віктор Овчарук продовжує ганьбити Обласну раду

  • 23 Березня, 2017
  • 2333 Переглядів
  • 0

Таке враження, що голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук вирішив вщент зганьбити обраний громадою Тернопільщини єдиний, справді легітимний, орган.

Редакція “Політерно” давно слідкує за подіями навколо “Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати й дитина””. Як відомо, Віктор Овчарук довший час намагався змістити головного лікаря перинатального центру Віктора Васильовича Куценка з займаної посади. Віктор Куценко виграв усі можливі суди, в яких розглядалась справа щодо його звільнення. В кінцевому результаті, згідно рішення суду, Куценко був поновлений на своїй посаді. Але навіть цей факт не вплинув на очільника облради. Овчарук не збирався видавати розпорядження, щодо поновлення Віктора Куценка. Аж допоки у справу не вмішалось Міністерство юстиції України. Згідно Постанови про відкриття виконавчого провадження від 15.03.2017 року Обласну раду названо БОРЖНИКОМ і зобов’язано поновити Віктора Куценка на посаді головного лікаря “Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати й дитина””.

Дивний збіг обставин

Сьогодні, 23 березня, стало відомо, що “Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати й дитина”” пограбували. Грабіжники винесли сейфи, а після того як зламали їх в парку, викрали документацію та печатку установи. Ми звернулись за коментарем до Віктора Куценка з цього приводу і з’ясували цікаві факти. Виявляється, через півгодини після того, як на місце злочину приїхали поліцейські, до Куценка навідалась працівниця Обласної ради. Вона вручила йому документ, у якому управління охорони здоров’я Тернопільської обласної ради ПРОСИТЬ пана Віктора надати копію наказу, згідно якого він приступив до виконання своїх обов’язків за судовим рішенням. Але що цікаво, в документі зазначається, що надати копію Куценко повинен ДО 09:00 23 березня 2017 року. У випадку не реагування на вимогу йому загрожує “дисциплінарний вплив”. Нагадаємо, в цей час, за дивним збігом обставин, в приміщенні центру відбувались слідчі дії. Звичайно не можливо не помітити спроби Віктора Овчарука “відіграти” ситуацію й “замести сліди”. Адже, у спосіб, коли Куценко не встиг би надати копію, Овчарук отримував підстави щодо свого “мовчання” з розпорядженням.

Після спілкування з Віктором Куценко ми звернулись за коментарем до першого заступника голови Обласної ради Василя Деревляного. Пан Василь висловив своє обурення з приводу дій Віктора Овчарука.

“Це ганьба для керівництва Обласної ради і всього депутатського корпусу. Обласну раду названо боржниками, тому що одна людина, не призначена, наголошую, а вибрана громадою Тернопільщини, грається в якісь дивні ігри. Інше питання, навіщо йому це? Я два рази відстояв перинатальний центр “Мати й дитина” ще за часів Заставного, коли був народним депутатом, тим більше захищатиму його сьогодні. Україна декларує європейські цінності і повагу до Закону, а владні ставленики на місцях не хочуть виконувати рішення судів. Надіюсь Віктор Овчарук, все ж, знайде в собі міжність визнати поразку, адже програв усі суди і отримав “втик” від Мінюсту. Я зроблю все можливе, щоб Овчарук підписав розпорядження”, – зазначив Деревляний.

Поки готувався цей матеріал, стало відомо, що голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук видав розпорядження №58 про поновлення Віктора Васильовича Куценка на посаді головного лікаря “Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати й дитина””. Здоровий глузд та правда вкотре перемогли.

Як повідомлялось, раніше Віктор Овчарук не давав “хід” рішенням, прийнятим на 5-ій сесії Обласної ради від 3 та 14 березня. Як зазначав Василь Деревляний, канцелярії Овчарука та Бабійчука свідомо не відправляли документи в Київ .

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE