Politerno > Україна і світ > Організація Ісламська Держава взяла на себе відповідальність за теракт в Лондоні

Організація Ісламська Держава взяла на себе відповідальність за теракт в Лондоні

  • 23 Березня, 2017
  • 1395 Переглядів
  • 0

 

Напад в центрі Лондона здійснив уродженець Великобританії, заявила Тереза Мей. За її словами, він був відомий спецслужбам у зв’язку з “небезпечною” екстремістською діяльністю.

Терористичне організація “Ісламська держава” (ІД) взяла на себе відповідальність за теракт в Лондоні. Про це в четвер. 23 березня, повідомило видання “DW” з посиланням на інтернет-звернення одного з членів угруповання.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що напад скоїв уродженець Сполученого Королівства. Кілька років тому його діяльністю цікавилася британська служба контррозвідки MI5, в його відношенні йшло розслідування про причетність до “небезпечної” екстремістської діяльності, додала Мей. Ім’я нападника вона не назвала.

Подвійний теракт в Лондоні стався ввечері 22 березня, обидва напади скоїла одна й та ж людина. Спочатку на Вестмінстерському мосту через Темзу автомобіль в’їхав у натовп пішоходів. Потім водій вискочив з автомобіля і, спробувавши проникнути в будівлю парламенту, вдарив ножем поліцейського, після чого був застрелений спецназом.

Британська поліція в рамках розслідування теракту затримала семеро осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE