Politerno > Україна і світ > Михайло Ткач: чому електронне декларування для журналістів врешті-решт дотиснуть?

Михайло Ткач: чому електронне декларування для журналістів врешті-решт дотиснуть?

  • 25 Березня, 2017
  • 2025 Переглядів
  • 0

Чому електронне декларування для журналістів врешті-решт дотиснуть?

Цим питанням, на своїй сторінці у Facebook, задається журналіст програми “Схеми”, Михайло Ткач.

“Є такий прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Три роки тому він переїхав з Вінниці до Києва, але (наголошуючи на тому що він успішний в минулому бізнесмен) так і не придбав у столиці житло для своєї великої родини”, – пише журналіст.

У грудні минулого року “Схеми” з’ясували, що прем’єр-мінстр мешкає в одному з найдорожчих житлових комплексів столиці – “Новопечерські липки”. Дві квартири і два паркомісця загальна вартість яких складає близько мільйона доларів записані на тещу-пенсіонерку Володимира Гройсмана. Теща мешкає у Вінниці і прописана у старій п’ятиповерхівці. Але купує елітну нерухомість у Києві, куди одразу переїжджає зять з родиною.

“Авжеж, у електронній декларації другої особи країні не має витрат на купівлю цієї нерухомості. Нам вдається поставити питання Гройсману і знаєте що відповідає друга особа? Що відповідає прем’єр-міністр, який розпоряджається бюджетом країни?”, – запитує Такч.

Далі наводимо фрагмент розмови журналіста з прем’єром:

– А як вона змогла придбати? Це дуже елітна нерухомість.
– Дивіться, взяла кошти і придбала.
– Чиї?
– Свої власні.
– Тобто у неї були такі заощадження? Там близько пів мільйона доларів коштує.
– А ви коли приходите в магазин і щось купляєте у вас є кошти?
От ви живете в квартирі? Можна запитати? Ви живете в квартирі?
– Так.
– В якій?
– Однокімнатній. Як два ваших паркомісця.
– А скільки вона коштує і скільки у вас заробітна плата?

Врешті-решт у бесіді з Михайлом Ткачем Гройсман починає переконувати його, що гроші на квартиру тещі дали його дружина і сестра дружини. Сестру дружини, журналісти знайшли, її чоловік їздить на жигулях і займається вирощуванням яблук.

“Чи могла дати гроші дружина Гройсмана? Могла. От тільки не вказала в видатках таких грошей, а отже не давала.”, – додає журналіст.

Михайло Ткач підсумовує вищевказані факти: “Наразі влада не має механізмів впливу на незалежні громадські організації та незалежні медіа. Наразі влада планує переобиратися на другий строк. І всі, кого не можна зупити дзвінком власнику, становлять небезпеку, несуть ризики. Тому такий механізм буде легалізовано наближчим часом. Не маючи доступу до бюджетних коштів, не приймаючи рішень які впливають на життя і роботу мільйонів українців, я тоді авжеж повідомив прем’єр-міністра про квартиру і навіть заробітну плату. А от прем’єр-міністр – ні. Відчуваєте різницю? А він – ні.  Вони – ні. “Просто взяла кошти і придбала”. Теща-пенсіонерка прем’єр-міністра України.”.

А в кінці свого поста журналіст публікує матеріал “Схем” “Прем’єр “у приймах””, зазначаючи, що безкарність “швидко знищує різницю між апетитами януковичей і неянуковичей”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE