Politerno > Україна і світ > У Варшаві спікери парламентів України, Польщі і Литви домовилися про співпрацю. (Фото)

У Варшаві спікери парламентів України, Польщі і Литви домовилися про співпрацю. (Фото)

  • 29 Березня, 2017
  • 1679 Переглядів
  • 0

Результати зустрічі голів парламентів оприлюднив на своїй сторінці у Facebook спікер українського парламенту Андрій Парубій.

Два насичених робочі дні у Варшаві. Розпочав свій візит з вшанування козаків та старшин Армії УНР, які поховані на православному цвинтарі на Волі. Тут лежать великі українські лицарі- генерали Марко Безручко, Володимир Сальський, Всеволод Змієнко, десятки героїв війни за Незалежність України.

Потому активна робота та зустрічі в рамках VIII Міжпарламенської Асамблеї Парламентів України, Литви та Польщі. Під час зустрічі зі спікерами Сенату – Карчевським та Сейму Польщі -Кухцінським говорили про співпрацю в рамках проекту “Європа Карпат”. У тісній співпраці України, Польщі і Литви творимо – Балто-Чорноморський союз вільних європейських держав.

 

[metaslider id=7176]

 

Під час засідання Асамблеї обговорили остаточну оперативну готовність та майбутнє спільної Литовсько-Польсько-Української військової бригади. Остаточно бригаді присвоєно ім’я Великого князя і полководця Костянтина Острозького​. Ми домовилися, що незабаром нашій спільній бригаді буде надано військовий прапор. А гасло ЛитПолУкрБриг стало: “Об’єднані для миру”. Завжди у історії, коли наші держави були разом-ми перемагали.

Разом з Головами Парламентів Литви та Польщі ми запланували спільний візит до Брюсселю, Вашингтона та Лондона з метою переконати лідерів США та ЄС у важливості активізації допомоги Україні та у небезпеці з боку Путінської Росії. Під час зустрічі з Президентом Польщі Анджеєм Дудою говорили про посилення санкцій проти міжнародного злочинця- Путінської Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE