Politerno > Україна і світ > Про що говорили Тіллерсон, Лавров і Путін?

Про що говорили Тіллерсон, Лавров і Путін?

  • 12 Квітня, 2017
  • 1400 Переглядів
  • 0

Переговори держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим тривали близько 3 годин.

Міністр закордонних справ Росії Лавров почав переговори з держсекретарем США з незвично “крижаного” зауваження, назвавши американський ракетний удар по Сирії незаконним і звинувативши Вашингтон у непередбачуваній поведінці.

Про це повідомляє Reuters.

“Я не буду приховувати, що у нас є багато питань, враховуючи вкрай неоднозначні і часом суперечливі ідеї, висловлені у Вашингтоні щодо всього спектру двосторонніх і багатосторонніх відносин. І це, не кажучи про недавні тривожні дії – протиправну атаку проти Сирії”, – сказав Лавров.

Висловлювання Тіллерсона були більш вивіреними. Держсекретар заявив, що його мета – “зрозуміти відмінності і чому ці відмінності існують, а також які є перспективи їх подолання”.

“Я з нетерпінням чекаю дуже відкритого, відвертого і чесного обміну думками, щоб ми могли краще визначити американо-російські відносини з цього моменту”, – сказав він Лаврову.

Як повідомлялось, у середу вдень в Москві відбулися переговори держсекретаря США Рекса Тіллерсона і міністра закордонних справ РФ Лаврова.

Зустріч пройшла в широкому форматі за участю представників делегацій двох країн у Будинку прийомів МЗС Росії.

Пізніше Тіллерсон зустрівся з Володимиром Путіним, хоча попередньо повідомлялося, що такі переговори не заплановані.

Президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі з держсекретарем, за участі глави російського МЗС Сергія Лаврова підтвердив, що Росія має намір вирішувати проблеми у відносинах Росії і США.

Про це повідомив Лавров, передає ТАСС.

“Є численні проблеми, в тому числі ті, які залишилися в якості міни уповільненої дії від адміністрації Барака Обами. Для подолання бар’єрів потрібні зусилля. Сьогодні Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що ми на це націлені”, – сказав Лавров.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE