Politerno > Україна і світ > Насірову повернуть паспорти але він невиїзний – рішення апеляційного суду

Насірову повернуть паспорти але він невиїзний – рішення апеляційного суду

  • 19 Квітня, 2017
  • 1476 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд Києва частково задовільнив клопотання адвокатів відстороненого голови ДФС Романа Насірова – повернути йому вилучені під час обшуку документи, а саме паспорт громадянина, закордонні паспорти та ідентифікаційний код.

Про це повідомляє ТСН.

Цим рішенням було скасовано частково дію однієї постанови Солом’янського суду Києва про вилучення майна. Водночас залишається чинною постанова суду про визнання Насірова невиїзним, за якої він має здати всі документи до правоохоронних органів. Таким чином, документи Насірову на руки не повернуться.

Захист Насірова оскаржував рішення про вилучення під час обшуку в голови Держфіскальної служби майна, зокрема його паспорту громадянина України, закордонних паспортів та ідентифікаційного коду. Інше вилучене майно залишається під арештом. Один з захисників Насірова Олександр Лисак також прокоментував фотографію, яка днями з’явилась у Мережі, де нібито глава ДФС відвідує візовий центр.

Адвокат заявив, що про фото йому нічого невідомо, і навіть якщо воно достовірне, то громадянину не забороняється гуляти там, де він захоче, а тікати Насіров не збирається.

Як відомо, за Насірова внесли заставу його дружина і, імовірно, тесть.

Роман Насіров був затриманий 2 березня.

В ніч на 8 березня Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. Насіров стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE