Politerno > Україна і світ > Геращенко переконаний, що Устименко не причетний до вбивства Шеремета

Геращенко переконаний, що Устименко не причетний до вбивства Шеремета

  • 1 Червня, 2017
  • 1602 Переглядів
  • 0

Екс-працівник СБУ Ігор Устименко, котрий був поряд із місцем закладки вибухівки під машиною журналіста Павла Шеремета, проходить у справі як свідок.

Про це журналістів проінформував член колегії МВС Антон Геращенко.

“Він дав свідчення, у нього статус свідка. Фактів, що він причетний до вбивства Шеремета, немає”, – зазначив Геращенко.

“Якщо б він мав відношення до вбивства Шеремета, чи давав би він двічі інтерв’ю, був би він живий і перебував би на території України? Якщо б він був причетний до вбивства, його б не залишили в живих або вивезли б на територію держави, в якій цей теракт був організований – в Росію”, – переконаний нардеп.

Відповідаючи на запитання щодо скандального розслідування журналістів, він повідомив, що в фільмі був один запис, якого не було у слідства. “Ми публічно подякували журналістам за роботу”, – сказав він.

Геращенко уточнив, що мова йде про кольоровий запис, який показав в іншому ракурсі тих, “хто виконав вбивство”.

“Було б добре, якби журналісти паралельно з підготовкою фільму, передавали нам (інформацію – УП) раніше. Якщо б цей запис був у поліції півроку тому, ми б просунулися далі”, – заявив він.

“Є зворотний бік медалі між бажанням журналіста зробити смажену новину і якістю проведення слідства. Над цим балансом треба подумати”, – додав він.

Як відомо, з вересня слідство засекретило розслідування і не дає практично жодної інформації. При цьому за майже рік слідство не оприлюднило ні фотороботи виконавців, як і не назвало їхні імена, як і імена замовників.

Також у слідства досі немає єдиної версії вбивства журналіста.

В єдиному реєстрі судових рішень є величезна кількість постанов суду, які дозволяють слідству доступ до камер спостереження, а також до інформації мобільних операторів.

Як відомо 20 липня 2016 Павло Шеремет загинув в результаті вибуху машини на розі вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького.
Причина вибуху – дистанційний вибуховий пристрій.

10 травня 2017 року було оприлюднено фільм-розслідування вбивства Павла Шеремета, автори матеріалу – редакція розслідувань “Слідство.Інфо” і представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP.

Читайте також: “Справа честі” для нинішньої влади – плутати сліди” – соцмережі щодо фільму про вбивство Шеремета

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE