Politerno > Тернопільщина > Прийшов час здавати підписи за відкликання мандатів екс-батьківщинців – голова ТВК Дрозда пропав

Прийшов час здавати підписи за відкликання мандатів екс-батьківщинців – голова ТВК Дрозда пропав

  • 4 Серпня, 2017
  • 1704 Переглядів
  • 0

Як відомо у Тернополі, згідно ст.40 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, стартувала кампані по збору підписів щодо відкликання мандатів трьох депутатів, екс-батьківщинців (їх виключили з “Батьківщини”), котрі свого часу врозріз інтересам громади міста та своєї партії проголосували за сумнівні зміни до Геплану. Мова йде про Андрія Артимовича, Петра Поврозника та Наталії Шоломейчук.

Про це свого часу оголосив голова Тернопільського міського осередку ВО “Батьківщина” Микола Сліпченко.

Згідно ст. 41. Прийняття рішення про відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою:

1. Після завершення збирання підписів, але не пізніше дня закінчення строку збору підписів, передбаченого частиною другої статті 40 цього Закону, заповнені підписні листи збираються офіційним представником ініціативної групи, прошиваються та скріплюються підписами офіційного представника та не менше трьох членів ініціативної групи із зазначенням кількості зібраних підписів та не пізніш як на другий день разом з протоколом зборів виборців, що утворили відповідну ініціативну групу, передаються до відповідної територіальної виборчої комісії.

Та у Тернополі, час від часу, створюється задзеркалля, коли це стосується міської ради та інтересів очільника міста. Голова Територіальної виборчої комісії Дрозда Віктор Петрович, котрий мав би в даний час виконувати свої посадові обов’язки, загубився… Він не відповідає на дзвінки. У приміщенні ТВК його теж немає котрий день.

Звернемо увагу тернополян на той факт, що коли партія ВО “Свобода” таємно провела збір ініціативних груп щодо відкликання своїх екс-партійців Сороколіта, Турського та Навроцького, про що ми повідомляли, такими ж таємними шляхами “зібрала підписи”, адже у представників ТВК виникли чисельні запитання щодо легітимності зібраних підписів, й підійшла до етапу подачі документів, то голова ТВК знайшовся о пів на дванадцяту ночі.

На сьогоднішній день, повторимось, коли пан Дрозда мав би виконувати покладені на нього громадою зобов’язання, він просто зник.

Напевно активістам Тернополя, котрі були досить активно залучені до усього процесу з відкликання екс-батьківщинців, таки прийдеться вдатись до всеукраїнської практики пошуку та доставки голови ТВК на робоче місце, адже близько шести тисяч тернополян, котрі поставили свої підписи у бланках, чекати вельмишановного Дрозду не будуть.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE