Politerno > Україна і світ > Генпрокурору Луценку і заступникам генпрокурора суттєво збільшили зарплату…

Генпрокурору Луценку і заступникам генпрокурора суттєво збільшили зарплату…

  • 30 Серпня, 2017
  • 1520 Переглядів
  • 0

Міністерство соціальної політики підготувало зміни до урядової постанови щодо оплати праці працівників прокуратури, які передбачають збільшення посадових окладів генерального прокурора та його заступників.

Відповідний проект постанови подано на розгляд Кабінету Міністрів 30 серпня, повідомляють “Наші гроші

Нові посадові оклади генпрокурора та його заступників зростають до 32-37 тис грн.

Посадові оклади прокурорів та слідчих виростуть у 2,8-3 рази. В експертному висновку також вказано, що розмір надбавок до окладів виросте в 13-20 разів – до 1400-3200грн.

При погодженні змін Мінсоцполітики вказало, що зарплати прокурорам потрібно підвищити до рівня зарплат в інших правоохоронних органах. Для прикладу міністерство вказало зарплати НАБУ, де посадовий оклад директора становить 80 тис грн., а детектива – 30 тис грн.

В додатку до проекту постанови Мінсоцполітики оприлюднив розрахунки місячних зарплат, в том числі, керівництва ГПУ.

Згідно із ними заробітня плата генпрокурора може скласти 166 тис грн на місяць з урахуванням премії та матеріальної допомоги.

Перший заступник генпрокурора зможе отримувати 139 тис грн, військовий прокурор – 142 тис грн, начальник департаменту – майже 49 тис грн.

Луценко вирішив щомісяця 24 тисячі виділяти на благодійні цілі пораненим в АТО

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook. прокоментував інформацію про зміни у своєму посадовому окладі.

“З початку моєї роботи на посаді Генпрокурора я заявив, що підвищення зарплат прокурорів можливе лише після відчутної активізації нашої роботи. В минулому році правоохоронці виявили і відправили до суду 1739 корупціонерів і повернули до бюджету 10 млрд грн. За перше півріччя 2017 року ми відправили до суду 1202 корупціонера і поповнили бюджет рекордними 45 млрд грн”, – написав Луценко.

Тому він вважає справедливим рішення Верховної Ради та уряду про підвищення зарплат прокурорів. Тепер прокурор ГПУ в залежності від вислуги років отримуватиме 20-34 тис грн (було 16-23), а прокурор регіональної та місцевої прокуратур отримає 14-26 тис грн (було 9-14).

Заробітна плата генерального прокурора Юрія Луценка за липень склала 70 429 гривень.

Після утримання податків і зборів Луценко отримав 56 695 гривень.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE