Politerno > Тернопільщина > ГПУ провела обшуки в агрохолдингу “Мрія” Саймона Чернявського

ГПУ провела обшуки в агрохолдингу “Мрія” Саймона Чернявського

  • 2 Вересня, 2017
  • 1610 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура України зацікавилась незаконними діями генерального директора Агрохолдингу “Мрія” Саймона Чернявського у ймовірній змові із чиновниками Міністерства юстиції . Протягом останнього скандальний агрохолдинг знаходився в епіцентрі скандалів і судових тяганин, пов’язаних із рейдерськими захопленнями фермерських господарств та земельних наділів у селян-пайовиків.

24 серпня київські слідчі ГПУ  завітали з обшуками до центрального офісу “Мрії”, що знаходиться  в Тернополі.

Протягом доби працівники ГПУ вилучали документи, які стосувалися оренди землі.

З неофіційних джерел стало відомо, що  вилучалися договори оренди землі, що належить селянам Тернопільщини та  Хмельниччини. Саме в цих областях “Мрія” обробляє левову частку власних посівних площ.

Як стверджують очевидці, перед безпосереднім початком обшуку із вікон 2-го поверху будівлі, що за адресою Володимира Винниченка 8, де знаходиться офіс “Мрії», викидались коробки із порізаними паперами та деталі комп’ютерів, схожих на жорсткі диски.

Факт проведення обшуків підтвердив керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Андрій Демартино: “Дійсно, обшук проводить Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України. Деталі будуть повідомлені по закінченню слідчих дій”.

Вочевидь прокурорів зацікавило, яким чином “Мрія” обійшла рішення судів та отримала витяги з державного реєстру на майно та землю, які по суті належать іншим підриємствам та селянам Західної України.

Подібна ситуація відбулася під час захоплення АТП у Козовій Тернопільської області, а також фермерського господарства “Перлина Поділля” на Хмельниччині.

В обох випадках до фермерів приїжджали невідомі люди спортивної зовнішності, представлялися охоронною фірмою “Легіон”. І разом з представниками та юристами агрохолдингу “Мрія” показували  ксерокопії сумнівних документів — так званих витягів з державного реєстру майна України.

Як з’ясувалося пізніше, копію з Витягу Державного реєстру майна рейдери отримали від новоствореної Комісії при Мін’юсті, члени якої схоже вирішили, що найкращий спосіб подолати рейдерство – це очолити його.

Паралельно із обшуками в Тернополі, ГПУ також провела слідчі дії і в Міністерстві юстиції.

Також повідомляється, що незадовго до проведення обшуків генеральний директор агрохолдингу Мрія Саймон Чернявський – виїхав закордон.

А за місяць до початку слідства колишній очільник Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Павло Мороз – подав у відставку. На даний час місце його перебування невідоме.

Перші результати гучного розслідування речник ГПУ Андрій Демартино пообіцяв прокоментувати пресі вже цього понеділка.

Джерело: Народна правда

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE