Politerno > Україна і світ > МЗС Польщі викликає посла України у “справі Саакашвілі” – євродепутат Яцек Саріуш-Вольський

МЗС Польщі викликає посла України у “справі Саакашвілі” – євродепутат Яцек Саріуш-Вольський

  • 11 Вересня, 2017
  • 1562 Переглядів
  • 0

МЗС Польщі викликало посла України в цій країні для дачі пояснень у “справі Саакашвілі”.

Про це, передає “Радіо Свобода“, заявив євродепутат Яцек Саріуш-Вольський в коментарі польським ЗМІ.

Зокрема він зазначив, що, на його думку, українська влада не мала законних підстав для заборони в’їзду в Україну Саакашвілі.

“Ми вважаємо, що це суперечило б всім європейським стандартам, які зобов’язалася дотримувати Українавідповідно до договору про Асоціацію з ЄС”, – зазначив Саріуш-Вольський.

Євродепутат назвав дії української влади нецивілізованими і обіцяв підняти це питання на найближчому засіданні Європейського парламенту.

Як відомо, 10 вересня прикордонники польської сторони ПП “Шегині” пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України, однак у “нейтральній зоні” автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що “згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід “Шегині” заміновано”.

Після цього прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели його на територію України.

Джерело в Держприкордонслужбі України зазначило, що у зв’язку з позаштатною ситуацією ніхто з українських політиків і громадських діячів, які перебували “сірій зоні” на українсько-польському кордоні разом з Михайлом Саакашвілі, не пройшов прикордонний контроль з українського боку.

Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з незаконним перетином кордону Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон. До прокуратури може бути передано факти по 4 епізодам.

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook заявив, що організатори незаконного перетину кордону у КПП “Шегині” та ті, хто керував такими діями чи сприяв їм порадами, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE