Politerno > Україна і світ > “Народний фронт” вимагає покарати всіх причетних до незаконного перетину кордону на КПП “Шегині”

“Народний фронт” вимагає покарати всіх причетних до незаконного перетину кордону на КПП “Шегині”

  • 11 Вересня, 2017
  • 1830 Переглядів
  • 0

Партія “Народний фронт” вимагає притягнути до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного перетину державного кордону 10 вересня на КПП “Шегині”.

Про це йдеться у заяві партії.

 “Ми вимагаємо від правоохоронних органів негайного притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного перетину державного кордону України із застосуванням сили, а також роззброєння та арешту бандитських формувань, які брали співучасть у штурмі кордону та подальшому супроводженні НЕгромадянина Саакашвілі”, – йдеться в повідомленні.

Прорив ПП “Шегині” у партії назвали кримінальним злочином.

“Усі, незалежно від того – колишній президент чи прем’єр-міністр, – повинні понести кримінальну відповідальність за прорив державного кордону. Так вимагає закон і справедливість, яку ми відстояли на Майдані”, – йдеться в повідомленні.

Дії Саакашвілі, Тимошенко та інших прихильників екс-голови Одеської ОДА у партії назвали “цинічною боротьбою за владу”.

“Народні депутати, які були причетні до скоєння цього злочину, мають понести відповідальність, і з них має бути знятий депутатський імунітет”, – підсумували у “Народному фронті”.

“Народний Фронт” ініціює введення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону.

Як відомо, 10 вересня прикордонники польської сторони ПП “Шегині” пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України, однак у “нейтральній зоні” автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що “згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід “Шегині” заміновано”.

Після цього прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели його на територію України.

Джерело в Держприкордонслужбі України зазначило, що у зв’язку з позаштатною ситуацією ніхто з українських політиків і громадських діячів, які перебували “сірій зоні” на українсько-польському кордоні разом з Михайлом Саакашвілі, не пройшов прикордонний контроль з українського боку.

Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з незаконним перетином кордону Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон. До прокуратури може бути передано факти по 4 епізодам.

Юрій Луценко згодом повідомив, шо організаторів “прориву” Саакашвілі притягнуть до кримінальної відповідальності.

Також, Арсен Аваков наказав кожному, хто брав участь у “прориві кордону” з’явитися в поліцію, а Президент України Петро Порошенко заявив, що інцидент з Саакашвілі не потребує політичних коментарях, питання має розглядатися в правовому полі.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE