Politerno > Україна і світ > Муженко цапом-відбувайлом бути не готовий, свою вину у вибухах визнає частково (Відео)

Муженко цапом-відбувайлом бути не готовий, свою вину у вибухах визнає частково (Відео)

  • 3 Жовтня, 2017
  • 1376 Переглядів
  • 0

Арсенал зброї – це цілий комплекс, і є низка силових структур та державних органів, причетних до нього. Тому відповідальність за вибухи на складі боєприпасів у Калинівці повинна бути розподілена між усіма відповідальними за нього структурами, виходячи із їхнього функціоналу.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив голова Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Після вибухів у Калинівці заговорили про необхідність відставки начальника Генерального штабу. Зокрема, про таку необхідність зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов.

“Таке питання справді підіймалося. Я теж мав певну аргументацію у відповідь. Я і мої підлеглі готові нести відповідальність, але ми не готові бути в якості цапа-відбувайла. Це цілий комплекс, і є низка силових структур та органів державного управління, які повинні були б відповідати”, – вважає Віктор Муженко.

Тобто, на його думку, відповідати мають різні структури, виходячи з їхнього функціоналу.

“Тут є кілька важливих питань: фінансування, забезпечення залізничних перевезень і так далі. За військовими нормативами, один ешелон має здійснювати перевезення зі швидкістю 600-700 кілометрів на добу. У нас на це йде 3-4 доби. Тому виникають певні проблеми з відповідними поставками рухомого складу”, – каже головнокомандувач ЗСУ.

Також він зазначив, що для ведення аргументованої розмови щодо винуватців подій у Калинівці необхідно завершити розслідування, зрозуміти причини та підрахувати наслідки.

“Якщо є склад кримінального злочину, нехай проводиться відповідне розслідування та доводять вину конкретної особи. Після цього я готовий нести відповідальність, чи то кримінальну, чи адміністративну. Я відчуваю відповідальність, але не відчуваю провини ні за собою, ні за підлеглими. Ми зробили все можливе, але, на жаль, дечого не встигли”, – заявив начальник Генштабу ЗСУ.

Читайте також: На складах у Калинівці за кілька днів вибухнуло більше боєприпасів, ніж армія використала на війні за три роки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE