Politerno > Україна і світ > Система Prozorro заблокувала тендер каналу “Рада” на 20 млн гривень через підозру у корупції

Система Prozorro заблокувала тендер каналу “Рада” на 20 млн гривень через підозру у корупції

  • 4 Жовтня, 2017
  • 1469 Переглядів
  • 0

Парламентський канал “Рада” намагається витратити 20 млн грн на закупівлю обладнання для телерадіомовлення. На тендер відгукнулися троє учасників.

Про це йдеться у повідомленні на сайті тендерних закупівель Prozorro. На тендер відгукнулися троє учасників, однак одного з них до участі не допущено, а його пропозицію відхилено.

Зазначимо, саме через цю дію процедура закупівлі наразі заблокована.

Скарга зводиться до того, що телеканал “Рада” виписав тендерні умови під конкретного переможця.

Як зазначено в скарзі, відбулося порушення п. 3 статті 5 закону України “Про публічні закупівлі”, а саме: “Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників, а також п. 4 статті 22 закону, а саме тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників”.

Скарга розглядатиметься Антимонопольним комітетом України у відкритому режимі, але дата розгляду наразі невідома. Як відомо, телеканал “Рада” є державним підприємством та підпорядкований Апарату Верхової Ради України. З листопада 2014 року керівником телеканалу є Лех Володимир.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE