Politerno > Україна і світ > Як Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу зо всіма поправками за один день (Відео)

Як Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу зо всіма поправками за один день (Відео)

  • 4 Жовтня, 2017
  • 1536 Переглядів
  • 0

Нова пенсійна реформа – на старті. Завдяки нечуваній продуктивності нардепи ухвалили її за один день.

Розгляд пенсійної реформи повністю проігнорувала “Радикальна партія”. Спочатку до документу подали аж 1400 поправок, а потім їх всі відкликали.

Наші фахівці експерти працюють з фахівцями експертами міністра соцполітики Реви, наші вимоги прості, це підвищення пенсій, а не пенсійного віку, – сказав голова фракції “Радикальна партія” Олег Ляшко.

Депутати ж інших опозиційних фракцій свою позицію не змінювали. Переконували колег, що де-факто пенсійний вік буде збільшено. До моменту голосування в залі збирається необхідна кількість депутатів. Переконувати їх приходить прем’єр.

Цього місяця буде встановлена справедлива пенсійна система, ліквідована урівняловка. Все, щоб пенсії пенсіонерів зростали,
– заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

288 депутатів підтримали реформу. Законопроект в редакції комітету підтримують “БПП”, “Народний фронт”, група “Воля народу”, частина “Самопомочі” і фракція “Радикальної партії”, яка спочатку мала більше 1000 претензій. В результаті з 1 жовтня мінімальна пенсія становитиме 1452 гривні.

Підвищення пенсій від 200 до 1000 гривень отримають близько 5 мільйонів людей. Для отримання пенсії з 2018 року людині треба мати 25 років стажу. За 10 років ця цифра – 35 років.

Той, хто не набрав необхідного трудового стажу зможе його докупити. А 2,5 мільйони самозайнятих отримуватимуть мінімалку – 1300 гривень.

Окрім того, депутати скасували вихід на пенсію за вислугою років всім крім, військових і журналістів. Однак, незадоволені зміненням пенсійного законодавства кажуть, що в перспективі, виплати для нових пенсіонерів зменшаться, бо уряд знизив індекс її розрахунку.

Читайте також:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE