Politerno > Україна і світ > Мадрид вибачився за дії силовиків і кличе на нові вибори в парламент Каталонії

Мадрид вибачився за дії силовиків і кличе на нові вибори в парламент Каталонії

  • 7 Жовтня, 2017
  • 1475 Переглядів
  • 0

Представники центрального уряду Іспанії принесли вибачення перед мешканцями Каталонії за насильство поліцейських під час невизнаного офіційним Мадридом каталонського референдуму про незалежність.

Про це передає Deutsche Welle.

“Мені не залишається нічого, крім як пошкодувати і вибачитися від імені офіцерів за їх дії (під час голосування 1 жовтня – ред.)”, – заявив у п’ятницю, 6 жовтня, в телевізійному інтерв’ю представник центрального уряду Іспанії в Каталонії Енрік Мійо.

Одночасно в центральному уряді Іспанії закликали жителів Каталонії провести нові вибори до місцевого парламенту, щоб врегулювати політичну кризу.

Саме таким чином, з точки зору уряду в Мадриді, можна “почати долати цей розкол”, – заявив зречник уряду Іспанії Ігнасіо Мендес де Віго..

Поки що майбутнє регіону залишається невизначеним. Лідер Каталонії Карлес Пучдемон планує звернутися до нації у вівторок, 10 жовтня. На 9 жовтня в парламенті Каталонії запланований розгляд питання про оголошення незалежності регіону від Іспанії. Проте Конституційний суд Іспанії заборонив парламенту Каталонії проводити засідання.

Нагадаємо, що в Мадриді назвали умови переговорів з Каталонією. У столиці Іспанії розкритикували заяву Пучдемона до короля Феліпе VI, про те, що глава держави “навмисно проігнорував думку мільйонів каталонців”.

Як повідомлялось, 1 жовтня 2017 року у Каталонії завершився референдум за незалежність регіону від Іспанії. Влада Каталонії заявила, що за незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE