Politerno > Україна і світ > Дерев’янко каже, що протестувальники підуть мирною ходою на Банкову

Дерев’янко каже, що протестувальники підуть мирною ходою на Банкову

  • 18 Жовтня, 2017
  • 1530 Переглядів
  • 0

Мітингувальники під Верховною Радою заявили про намір здійснити ходу на вулицю Банкова до Адміністрації Президента України, щоб вимагати від нього внесення до парламенту законопроекту про антикорупційний суд.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як заявив зі сцени на площі Конституції народний депутат Юрій Дерев’янко хода буде мирною. Перед виходом із зони мітингу протестувальники залишать щити, які вони відібрали у військовослужбовців Нацгвардії вчора.

Також Дерев’янко повідомив, що правоохоронці затримали 11 учасників акції протесту, яких забрали до Печерського райвідділку поліції і зараз ведуться перемовини з Нацполіцією щодо їх звільнення.

Заступник глави Нацполіції Олександ Фацевич повідомив кореспонденту Укрінформу, що мітингувальники не були затримані, а лише запрошені до райвідділу поліції для встановлення особи. За його словами, всі вони будуть відпущені найближчим часом, «вже 3-4 відпустили».

Наразі, входи до зони мітингу з обох боків вулиці Грушевського перекриті щільними шеренгами правоохоронців. Людей випускають лише на вихід. При цьому потрапити до протестувальників можна через вхід з боку Маріїнського парку.

За попередніми підрахунками, чисельність мітингувальників оцінюється в 400-500 осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE