Politerno > Україна і світ > Віктору Януковичу дозволили залишатися в Росії ще на рік

Віктору Януковичу дозволили залишатися в Росії ще на рік

  • 18 Жовтня, 2017
  • 1520 Переглядів
  • 0

В Управлінні з питань міграції главку МВС Росії по Ростовській області продовжили тимчасовий притулок для Віктора Януковича до 26 жовтня 2018 року.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на слова адвоката Януковича Віталія Сердюка.

“Причинами, що стали підставою для притулку, є політичне переслідування і загроза життю на території України. Вони не відпали, в зв’язку з чим і було продовжено термін дії документа”, – повідомив Сердюк.

Також, за словами адвоката, Янукович не отримував російського громадянства або дозволу на проживання в РФ і не має наміру робити цього в майбутньому.

“Тільки тимчасовий притулок до повернення на територію України”, – додав Віталій Сердюк.

Джерело видання в правоохоронних органах повідомило, що ніяких інших документів для легального перебування в Росії у Януковича немає. Відомостей про отримання ним російського громадянства, виду на проживання або загальногромадянського паспорта немає ні в одному з обліків МВС.

Місце офіційної реєстрації Янукович також не міняв. Таким чином, він як і раніше зареєстрований в приватному житловому будинку на вулиці Єременко в Ростові-на-Дону.

Як повідомлялось, за словами генпрокурора Юрія Луценка, у Швейцарії знайдено банківську комірку з великою кількістю золота, яка належить людині з найближчого оточення екс-президента України Віктора Януковича.

Адвокатська компанія Joseph Hage Aaronson LLP згодом повідомила, що Єврокомісія і члени Євросоюзу не виявляли заморожених коштів екс-президента України Віктора Януковича.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE