Politerno > Україна і світ > Дорогі квартири та розкішні авто: як живе суддя Окружного адмінсуду, син відомої Гарник

Дорогі квартири та розкішні авто: як живе суддя Окружного адмінсуду, син відомої Гарник

  • 23 Жовтня, 2017
  • 1572 Переглядів
  • 0

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Кирило Юрійович Гарник купує дороге майно, активно подорожує в екзотичні далекі країни та має коштів більше, ніж зміг би заробити за 4 роки.

Про це йдеться в розслідуванні PROSUD.

Перед початком суддівства Кирило Гарник намагався побудувати кар’єру поп-зірки, беручи участь у російському шоу «Фабрика зірок-5». Суддівську кар’єру Кирило Юрійович розпочав у 2011 році з призначення суддею Полтавського окружного адміністративного суду. Вже через 2 роки, у 2013 році, Кирила Гарника переводять до столиці та призначають суддею Окружного адміністративного суду міста Києва. Як бачимо, 5-річні суддівські повноваження Кирила Юрійовича закінчились 2016 року, а отже, зараз він не має права вершити судочинство. Згідно графіку Кирило Гарник проходитиме первинне кваліфікаційне оцінювання 2 листопада 2017 року.

Прізвище Гарник може здатися вам знайомим, оскільки однією із фігуранток наших перших розслідувань була його мати – Людмила Гарник, яка працює суддею Київського апеляційного Господарського суду.

Щодо доходів Кирила Гарника, то проаналізувавши декларації за 2013, 2014, 2015 та 2016 роки, ми бачимо, що основним прибутком родини Кирила Юрійовича є його суддівська заробітна плата. Усі ці роки його дружина, Марія Гарник, декларує відносно невеликий дохід – 2-3 тис. грн на місяць, отриманий від Київського національного інституту будівництва та архітектури. У 2017 році дружина судді почала будувати кар’єру художниці, зокрема, у квітні 2017 року відкрилась перша персональна виставка Марії Гарник, проте, які доходи дружині судді приносить мистецтво, ми побачимо тільки в декларації за 2017 рік. Загалом, сукупний дохід родини за 4 роки склав – 1 млн 84 тис. грн.

Щодо майна, то у власності Кирила Гарника перебуває частина квартири площею 106 м2 на пр. Лобановського в Києві та 2 паркомісця, вартістю 115 тис. грн кожне у сусідньому будинку. Очевидно, цю квартиру суддею було приватизовано. А як було отримано цю квартиру з комунальної власності – невідомо.

 

У січні 2017 року Кирило Гарник також став щасливим власником автомобіля Audi Q7 2016 року випуску. Його купівля обійшлась судді в 1 318 62 грн.

Крім того, очевидно, що Кирило Юрійович також успадкував від своєї матері і здатність заощаджувати кошти у більшій кількості, ніж задекларовані доходи. Однак, на відміну від матері, Кирило Гарник віддає перевагу зберіганню заощаджень в «банці», а не банку. Так, у 2016 році суддя декларує 80 тис. дол. готівки, що більше, ніж 2 млн грн., також понад 11 тис. дол. суддя зберігає у банку.

Цікавішим за майнову декларацію судді Кирила Гарника виявився його акаунт у соціальній мережі Instagram. Якщо вірити фото, які, вочевидь, виставляє сам суддя, він полюбляє подорожувати та за останні 2 роки відвідав ряд недешевих країн, зокрема Перу, Португалію, Іспанію й Італію.

[metaslider id=32998]

Виникає багато запитань, зокрема, як судді, офіційний дохід якого це виключно заробітна плата, вдається купувати дороге майно, активно подорожувати за кордоном та заощаджувати коштів більше, ніж він зміг заробити за 4 роки.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE