Politerno > Україна і світ > Мосійчук, Лозовой і Луценко готові взяти Коханівського на поруки

Мосійчук, Лозовой і Луценко готові взяти Коханівського на поруки

  • 24 Жовтня, 2017
  • 1373 Переглядів
  • 0

Кілька народних депутатів виявили готовність взяти на поруки лідера добровольчого руху “ОУН” Миколу Коханівського.

Як повідомляє УП, Відповідні заяви зачитав його захисник на засіданні Святошинського райсуду Києва щодо обрання запобіжного захисту Коханівському.

Зголосилися зокрема нардепи від “Радикальної партії” Ігор Мосійчук, Андрій Лозовой, Дмитро Лінько, нардеп від “Батьківщини” Ігор Луценко, а також дисидент Степан Хмара та депутат Броварської міськради та професор Олег Однороженко.


Окрім того, захист надав низку характеристик на Коханівського.”Це людина, за яку не соромно поручитися, а навіть честь” – заявив Мосійчук в залі суду.

Раніше 24 жовтня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив пронеприпустимість “партійних судів” і погромів і допустив, що стосовно командира “Добровольчого батальйону ОУН” Миколи Коханівського суд обере запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Як відомо, 21 жовтня у Києві біля станції метро “Академмістечко” правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівськогопісля стрілянини й сутички з Русланом Качмалою, в якій обидва отримали травми.

23 жовтня суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка, а соратники Коханівського вимагали негайно розглянути питання і звільнити лідера “Добровольчого руху ОУН” з-під варти.

24 жовтня прибічники Коханівського забарикадувалися в приміщенні  Святошинського райсуду.

Поліцейські силою зачистили зали засідань і затримали 30 активістів.

Сьогодні, під час засідання, Миколу Коханівського відпустили в залі Святошинського суду і навіть зняли наручники.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE