Politerno > Україна і світ > Лотерею, в якій три рази поспіль виграв Ляшко, пов’язують з соратниками Порошенка

Лотерею, в якій три рази поспіль виграв Ляшко, пов’язують з соратниками Порошенка

  • 25 Жовтня, 2017
  • 2369 Переглядів
  • 0

Українська національна лотерея, в яку втретє, нібито, виграє лідер Радикальної партії Олег Ляшко, з 2016 року знаходиться в сфері інтересів соратників президента Петра Порошенка.

На сайті самої лотереї вказується, що вона є компанією зі 100% іноземними інвестиціями. У реєстрі Мін’юсту власником УНЛ числиться кіпрська компанія Ефаміандо холдингс, кінцевим бенефіціаром якої є 32-річний велогонщик з Тернополя Роман Зеньо, який проживає у звичайній панельній багатоповерхівці.

 

Відповідно до виписки з кіпрського реєстру, ця компанія була створена напередодні Нового 2016 року/

Цікаво, що згідно з реєстром судових рішень, мати спортсмена і власника компанії з багатомільйонними оборотами, тернопільська пенсіонерка, ще недавно судилася з Пенсійним фондом за перерахунок її пенсії і вимагала присудити їй 437 гривень доплати.

Власником Української національної лотереї числиться тернопільський спортсмен Роман Зеньо. Фото: Інфоміст

До того, як УНЛ перейшла у володіння кіпрської компанії, вона належала британському офшору “Старбелл інвестментс лімітед”, очолював який помічник фактичного власника лотереї бізнесмена Валерія Коваленко Сергій Піндич.

Бізнесмен був партнером політика Сергія Терьохіна і вважався близьким до нинішнього секретаря РНБО Олександра Турчинова.

На тернопільського велогонщика Романа Зенья лотерея була переписана після обшуків СБУ в офісі компанії. Офіційна причина обшуку – виявлення нелегальних обмінників.

Видання Бігус.інфо тоді повідомляло, що ці обшуки були пов’язані з конфліктом між реальними співвласниками оператора. На користь цієї версії свідчила поява на місці обшуку депутата фракції БПП – Олександра Третьякова.

У ЗМІ також відзначали, що власник УНЛ Валерій Коваленко втратив вплив на компанію у зв’язку з тим, що частки в ній перерозподілили нові партнери – крім Третьякова, мова йшла про народного депутата від БПП Гліба Загорію, а також екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна і екс-голову ФДМ Ігоря Білоусі. Сам Ложкін заперечував цю інформацію.

Ляшко підвів УНЛ під статтю

Ще більш заплутали ситуацію пояснення Олега Ляшка. Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко в коментарі “Обозревателю” несподівано заявив, що виграв півмільйона гривень не в лотерею, а завдяки ставкам на футбольні матчі Ліги чемпіонів.

“Ставив там, де високий коефіцієнт. Ставив на “Шахтар”, за який вболіваю, ставив на “Ліверпуль”. Виграв, заплатив податки. Так я і раніше заробляв гроші. До речі, з Росітою (дружиною – Ред.) я познайомився 20 років назад в залі ігрових автоматів”, – повідомив Ляшко.

Відзначимо, що в своїй електронній декларації Ляшко зазначив, що виграш йому надійшов саме від “Української національної лотереї”. Ставки ж на спортивні події (букмекерство), також як і інші азартні ігри, в Україні заборонені. І ті фізичні та юридичні особи, які продовжують надавати подібні послуги можуть понести кримінальну відповідальність.

Лотерея як спосіб відмити гроші?

Економіст Сергій Фурса, тим часом, у себе на ФБ помітив парадокс – вже кілька депутатів раптом виграли великі суми в одній і тій же лотереї. Що, природно, викликає певні підозри.

“Уже троє депутатів з цієї групи виграли в лотерею, – написав Фурса. – усього 6.50% ймовірність виграшу. У Національну лотерею виграли. Якій добре зараз. І яка належить зовсім не державі. І якій не потрібна конкуренція. Останній виграв Олег Ляшко, так взагалі три рази поспіль виграв. А до цього депутат Кишкарь вигравав. Він навіть говорив, що придумав математичне рішення для перемоги в лотерею. Саме математичне. Чи не корупційне. Поки нікому не показував, але каже, що працює. Всім цікаво. Адже це прорив в математиці. Адже виграв. Не посперечаєшся. Може він тільки Ляшку розповів”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE