Politerno > Україна і світ > Саакашвілі каже, що Путін і Банкова говорять одними тезами

Саакашвілі каже, що Путін і Банкова говорять одними тезами

  • 14 Грудня, 2017
  • 1431 Переглядів
  • 0

Екс-президент Грузії та лідер партії “Рух нових сил” Міхеіл Саакашвілі заявив, що справа проти нього та його арешт в Україні – це спільна операція ФСБ РФ і СБУ, що на його думку практично підтвердив у четвер, 14 грудня, президент Росії Володимир Путін.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

“Ну не може Путін мене ніяк забути! А вам не здається невипадковим, що його тези повністю збігаються з думками й термінологією Банкової? Я впевнений, що «справа» проти мене та мій арешт – це спільна операція ФСБ та СБУ. Повірте мені, в мене достатньо досвіду для того, щоб не робити таких заяв просто на повітря, а Путін це сьогодні практично підтвердив”, – зазначив він.

Я відомо, 14 грудня президент РФ Володимир Путін на великій щорічній прес-конференції назвав дії Саакашвілі в Україні плювком в обличчя українського й грузинського народів.

Як повідомлялось, Печерський райсуд Києва відпустив екс-президента Грузії лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі на час розслідування.

Також Луценко сказав, що у ході спецоперації ГПУ і СБУ прослуховували не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, його соратника Северіона Дангадзе, а й офіцера ФСБ Росії.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

Читайте також: По кому дзвонить Цокол. Що означає рішення Печерського суду по Саакашвілі для Порошенка і України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE