Politerno > Україна і світ > Данилюк вимагає відставки Луценка за спроби перешкодити арешт активів Коломойського

Данилюк вимагає відставки Луценка за спроби перешкодити арешт активів Коломойського

  • 21 Грудня, 2017
  • 1467 Переглядів
  • 0

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генпрокура Юрія Луценка за його спроби перешкодити арешт активів Ігоря Коломойського у справі Приватбанку.

Про це він повідомив у ході брифінгу в четвер.

За словами міністра, Високий суд Лондона ухвалив рішення про арешт “не завдяки зусиллям Генеральної прокуратури, а не дивлячись на її зусилля перешкодити цьому процесу”.

“Тут неприпустимі кулуарні домовленості. Замість цього Генпрокуратура робить наступне – затягує розслідування щодо колишніх керівників і власників Приватбанку”, – заявив Данилюк.

Він нагадав, що Міністерством фінансів і чинним керівництвом Приватбанку було ініційовано 5 кримінальних проваджень проти колишніх власників і керівників банку, однак жодне з них не було передано в суд.

Провадження було відкрито за звинуваченням в доведенні до банкрутства і незаконному виведенні коштів.

За деякими з цих справ, за словами Данилюка, слідчі дії взагалі не ведуться.

Зате ГПУ відкрила провадження проти чинного керівництва Приватбанку, Мінфіну і НБУ.

“У контексті цього, “випадкова” зустріч в Амстердамі Юрія Луценка з Ігорем Коломойським якраз напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань. Крім цього, генпрокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи і нездатність довести до суду важливі для країни справи. Таким чином він дискредитує перед українським народом і міжнародними партнерами президента і парламент, які довірили йому таку важливу функцію, і владу в цілому. І тому повинен піти у відставку”, – заявив Данилюк.

Читайте також: Арешт бізнес-імперії Коломойського. Другий лондонський фронт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE