Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав закони про примусове стягнення аліментів та домашнє насильство

Порошенко підписав закони про примусове стягнення аліментів та домашнє насильство

  • 4 Січня, 2018
  • 1829 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко підписав новий закон, який посилює правила виплати аліментів і через який шоумен Антін Мухарський роздягнувся догола перед будівлею суду.

Про це повідомляє прес-служба АП.

Раніше законопроект №7277 прийняла Верховна Рада.

На думку його авторів (під документом підписалися понад 40 нардепів, в тому числі, Ірина Луценко, Олег Ляшко, Ірина Геращенко, Тетяна Бахтєєва та ін.), він “удосконалить примусове стягнення заборгованості по сплаті аліментів”.

Даним законом передбачається, що державні виконавці тепер без рішення суду, а на власний розсуд можуть забороняти боржникам виїзд за кордон, позбавляти їх водійських прав, вогнепальної та травматичної зброї, відправляти на виправні роботи або в тюрму.

Також Петро Порошенко підписав закон про протидії домашньому насильству.

Він дозволяє садити в тюрму на два роки домашніх насильників, а також передбачає право Нацполіціі контролювати поведінку кривдника, щоб не допустити повторного насильства в сім’ї.

Законом передбачається впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, доповнення існуючих інструментів такої боротьби, введення нових термінів і інших норм, спрямованих на поліпшення захисту постраждалих від домашнього насильства.

Зокрема, документ передбачає створення і функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства.

Закон також спрямований на узгодження положень чинного законодавства України в сфері протидії домашньому насильству та насильству над жінками, а також адаптації його до європейських стандартів, що забезпечують підготовку бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

Як повідомлялось, Порошенко так і не підписав свій законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб ПриватБанку.

Зате, 22 листопада президент підписав закон про судову реформу зі скандальною “поправкою Лозового”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE