Politerno > Україна і світ > Порошенко каже, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ (Відео)

Порошенко каже, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ (Відео)

  • 24 Січня, 2018
  • 1320 Переглядів
  • 0

Під час переговорів президента України Петра Порошенка з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард у Давосі йшла мова про призначення нового голови Нацбанку України.

Після спільної зустрічі Лагард і Порошенко повідомили журналістам:

“Зустріч з президентом Порошенком та членами його команди була дуже продуктивною і приємною. Це дало нам шанс обговорити всі заходи, які вже вживаються і ми сподіваємося, що наше обговорення посприяє запровадженню інших заходів, про які ми говорили. Ми говорили про те, що в Україні запровадять нову голову НБУ”, – заявила директор МВФ.

Лагард додала, що Україні слід скористатися існуючим сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ і переходу до більш сильного росту, “необхідного для стійкого поліпшення життєвого рівня населення”.

Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

“За останні півроку ми запровадити довгий перелік реформ і ми будемо продовжувати ефективну співпрацю у різних сферах та виконувати те, про що ми погодилися сьогодні під час зустрічі і до цього. Я сподіваюся на дуже довгу та ефективну співпрацю (з МВФ – УП)”, – зазначив президент.

Він наголосив, що Україні дуже важливо продовжувати таку співпрацю у 2018 році і подякував партнерам з МВФ за підтримку.

Як повідомлялось, в НБУ визнали, що усі фінансові ризики зводяться до питання отримання нового траншу МВФ.

Раніше ми писали, що Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання та закону про пенсійну реформу.

У свою чергу, директор Всевітнього банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.

Сьогодні стало відомо, що Джозеф Байден, екс-віце-президент Сполучених штатів Америки, під час виступу у Раді з міжнародних відносин США заявив про рух України назад в питанні боротьби з корупцією. Через це він рекомендував представникам адміністрації Трампа уважно стежити за тим, що говорять та замовчують представники української влади, а також перевіряти, як вони виконують свої обіцянки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE