Politerno > Україна і світ > МВФ та Євросоюз не дадуть Україні нові кредити до виборів – Аслунд

МВФ та Євросоюз не дадуть Україні нові кредити до виборів – Аслунд

  • 2 Лютого, 2018
  • 1522 Переглядів
  • 0

Шведсько-американський економіст Андерс Аслунд вважає, що МВФ і Євросоюз в цьому році не дадуть Україні нових кредитів з-за майбутніх виборів, тому гривня буде залишатися слабкою.

Про це він сказав в інтерв’ю ЕП.

Він упевнений, що у Петра Порошенка теж не зацікавлені у співпраці з МВФ.

“Курс (гривні, – прим. ред.) залежить від співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Очевидно, що Адміністрація президента не зацікавлена ​​в подальшій співпраці з МВФ. І я б не очікував, що до виборів президента, які відбудуться в 2019 році, МВФ або Європейський союз дадуть Україні кредити. Тому гривня буде залишатися слабкою”, – зробив прогноз економіст.

Він зазначив, що обсягу міжнародних резервів України в 18 млрд доларів недостатньо через малий обсягу імпорту. Але катастрофи він не пророкує.

“Українська влада дбає про власне збагачення, а не про добробут населення. Майбутнє гривні залежить від довіри до влади. Якщо до керівництва країни немає довіри, то, швидше за все, справи йтимуть не дуже добре. Важко сказати, наскільки погано, але катастрофи не буде”, – підсумував Аслунд.

Раніше міністр соцполітики Рева заявив, що Україні доведеться оголосити дефолт, якщо вона відмовиться співпрацювати з МВФ.

Нагадаємо, Порошенко в Давосі заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ. Він підтвердив згоду на вимогу МВФ збільшити ціни на газ.

У той же час, як повідомлялось, адміністрацію президента України запідозрили у тому, що вона стоїть за масової кампанією з поширення фейкових новин, що стосуються співпраці з МВФ та іншими міжнародними фінансовими інститутами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE