Politerno > Україна і світ > Тимошенко провела зустріч зі Спеціальним представником Держдепу США Волкером

Тимошенко провела зустріч зі Спеціальним представником Держдепу США Волкером

  • 6 Лютого, 2018
  • 1849 Переглядів
  • 0

Делегація ВО “Батьківщини” на чолі з лідером партії Юлією Тимошенко перебуває у Сполучених Штатах Америки з метою участі у заходах за програмою Національного молитовного сніданку, а також проведення низки робочих заходів.

У прес-службі політсили повідомили, що керівництво Верховної Ради проінформоване про відрядження делегації “Батьківщини” за чинною процедурою.

У рамках візиту до США Юлія Тимошенко провела зустріч зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Про розмову під час візиту Тимошенко до США повідомив сам Волкер.

 “Зустрівся сьогодні з Юлією Тимошенко, щоб обговорити, як миротворці ООН могли б сприяти відновленню територіальної цілісності України, та важливу роль українського парламенту в реалізації Мінських угод”, – написав Волкер у Twitter.

Також обговорювали необхідність забезпечити повне вирішення конфлікту й не допустити його замороження, додав він.

Згодом інформацію підтвердила прес-служба “Батьківщини”. У партії проінформували, що сторони обговорили стан і перспективи врегулювання конфлікту на Сході України, можливості і модальності запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

У зв’язку з цим Курт Волкер поінформував Юлію Тимошенко про результати останньої зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Окремо лідер “Батьківщини” та Спеціальний представник Держдепу США зупинились на внутрішньополітичній та економічний ситуації в Україні та на її впливі на перспективу досягнення стійкого миру на Донбасі.

Окрім того, сторони наголосили на необхідності досягнення конкретних результатів роботи антикорупційних інституцій в Україні, поваги до верховенства права і дотримання демократичного політичного процесу в контексті наступних президентських і парламентських виборів, створення належного інвестиційного клімату задля залучення стратегічних прямих іноземних інвестицій.

Юлія Тимошенко та Курт Волкер домовились продовжити практику регулярних двосторонніх  зустрічей задля взаємного інформування та обміну думками.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря.

Як повідомлялось, соцопитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, визначило лідерство Тимошенко та її партії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE