Politerno > Україна і світ > Північна Корея готова до переговорів із США

Північна Корея готова до переговорів із США

  • 25 Лютого, 2018
  • 1329 Переглядів
  • 0

Офіційний Пхеньян “готовий до переговорів” зі Сполученими Штатами.

Як повідомляє УП, з посиланням на The Washington Post, про це заявили у прес-службі президента Південної Кореї після годинної зустрічі між президентом Південної Кореї Мун Чжен Іном та представником Північної Кореї, генералом Кім Йонг Чолом, яка відбулася після прибуття делегації Північної Кореї на церемонію закриття зимових Олімпійських ігор.

“Північна Корея погодилася, що міжкорейські відносини повинні” поліпшуватися однаково з відносинами між Північною Кореєю і Сполученими Штатами “, – наголошується у повідомленні адміністрації Мун Чжен Іна.

Делегація США на церемонії Ігор також присутня: її очолює дочка і радник президента США Іванка Трамп. Північнокорейську групу очолює Кім Йонг Чол, колишній начальник розвідки, обвинувачуваний у причетності до нападів 2010 року, в результаті яких загинули 50 південнокорейців.

Офіційні посадовці з делегації США виключали зустріч із делегацією з КНДР.

Зустріч між представниками КНДР та Південної Кореї відбулася на тлі протестів, які влаштували родичі жертв загиблих південнокорейців та консервативні депутати, які намагалися заблокувати прибуття делегації з КНДР, пише ВВС.

Як повідомлялось, американського лідера Дональда Трампа заочно “засудили до смерті” в КНДР за недавню образу Кім Чен Ина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE