Politerno > Інше > Скандальний екс-чиновник Гепрокуратури Сус вийшов із СІЗО під заставу в 1,2 млн гривень

Скандальний екс-чиновник Гепрокуратури Сус вийшов із СІЗО під заставу в 1,2 млн гривень

  • 22 Березня, 2018
  • 1413 Переглядів
  • 0

Екс-заступник керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитро Сус вийшов із СІЗО під заставу в 1,2 мільйона гривень.

Про це Українській правді повідомив його адвокат Дмитро Дмитренко.

“Дмитро Сус, дійсно, 20 березня вийшов під заставу в 1,2 мільйона гривень”, – розповів захисник.

Водночас він відмовився сказати, хто вніс заставу, посилаючись на адвокатську таємницю.

Як повідомлялось, напикінці липня детективами НАБУ було затримано колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

Повідомлялось, що екс-посадовця затримали на території міжнародного аеропорту “Бориспіль” за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) та ст.366-1 (“Декларування недостовірної інформації”) Кримінального кодексу України.

26 липня йому повідомили про підозру у перепродажі гральних автоматів і відеореєстратора – ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191 (привласнення майна), ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) ККУ.

27 липня Солом’янський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт екс-слідчого з особливо важливих справ ГПУ Суса. Суд виніс рішення про домашній арешт у службовому житлі – в гуртожитку Генпрокуратури. Сусу заборонено покидати гуртожиток у Києві, де він зареєстрований. Також суд зобов’язав Суса носити електронний браслет, який на ньго згодом і вдягнули.

Як відомо, Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тисяч грн, що, як з’ясували журналісти, належало його 85-річній бабусі.

Також відомо, що він пропонував підпалити торговий центр, щоб відвернути увагу від проблем департаменту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE