Politerno > Україна і світ > В новій Конституції повинен з’явитися блок сильного і впливового статусу громадських організацій – Тимошенко

В новій Конституції повинен з’явитися блок сильного і впливового статусу громадських організацій – Тимошенко

  • 1 Квітня, 2018
  • 1585 Переглядів
  • 0

В Україні настав час для демонополізації права політиків на будівництво країни, а для цього необхідне створення оновленої Конституції як нового суспільного договору.

Впевненість в цьому висловила учора під час Всеукраїнського форуму української молоді-2018 лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Прийшов час для створення нової Конституції як нового суспільного договору. Я вважаю, що сьогодні прийшов час демонополізувати право політиків на будівництво країни», – сказала Тимошенко під час Всеукраїнського форуму української молоді-2018.

За її словами, в оновленій Конституції має з’явитися окремий напрямок об’єднання політиків і громадянського суспільства в «єдину систему формування управлінських рішень і їх втілення в життя».

«Це означає, що в новій Конституції, як у новому суспільному договорі, повинен з’явитися блок сильного і впливового статусу громадських організацій. Наприклад, всі громадські організації, які займаються питаннями молодіжної політики, слід об’єднати в єдину Всеукраїнську асоціацію молодіжної політики і новою Конституцією надати їй статус законодавчої ініціативи», – пояснила Тимошенко.

«Адже скільки можна просити у політиків, мовляв, внесіть законопроект, який молодь підтримала і запропонувала», – додала вона.

Читайте також: “Батьківщина” виступила із вимогою скасувати е-декларування для громадських активістів

Політик також відзначила, що вкрай важливо дати громадськості право здійснювати кадрову політику і таким чином впливати на формування життя країни.

«Сьогодні для незалежного формування кадрової політики створюються всілякі штучні органи. Але якщо буде така, наприклад, Всеукраїнська асоціація молодіжної політики, то необхідно їй надати можливість щодо кадрових впливів. І такі подібні Асоціації потрібно створити в різних сферах життя країни», – пояснила вона.

Крім того, Тимошенко повідомила, що сьогодні важливо говорити про надання громадськості важелів імперативного впливу на законодавчий орган, що «означає надання права консультаційного вето на законопроекти і рішення уряду, якщо вони діаметрально протилежні тому, чого потребує молодь, екологи, економісти або бізнес».

«Потім це може бути реалізовано в консультаціях, виробленні спільних рішень і прийнятті дієвих і ефективних законів. Адже сьогодні у Верховній Раді України відбувається прийняття правового сміття», – обурено сказала вона.

Саме тому, на думку лідера «Батьківщини», інституціалізоване співробітництво громадян з політиками повинно стати «шляхом до того, щоб Україна почала розвиватися і набирати обертів».

Зауважимо принагідно, що Юлія Тимошенко та її партія давно вже є лідерами електоральної підтримки в Україні. Причому, після скандалів з Мальдивами, депортацією Міхеїла Саакашвілі, розгоном наметового табору біля Ради і т. п., рейтинг Петра Порошенко дуже сильно впав, а Тимошенко, навпаки, піднявся ще вище.

Читайте також: Тимошенко на Форумі української молоді: “В політичних органах України має бути представлено 30% молоді віком до 30 років”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE